“Suza voda” preuzima “Bjelasicu Radu”?

Dodajte komentar

Na četvrti oglas za prodaju imovine kompanije “Bjelasica Rada” pristigla je samo jedna ponuda i to od “Water Group” iz Kolašina.

To je “Anteni M” potvrdio stečajni upravnik Sreten Mrvaljević. Na prethodna tri oglasa nije bilo zainteresovanih. Sada “Water Group” nudi million i po eura.

O ponudi “Water Group”, Mrvaljević će odlučiti u narednih osam dana.

Osnivači firme “Water group” su Miro Perović, Boris i Igor Rašković, koji su inače i vlasnici fabrike vode “Suza”.

Imovina “Rade” na drugom oglasu, krajem prošle godine, koštala je 2,1 milion eura- skoro pola miliona manje nego na prvom. Na trećem oglasu, krajem januara koštala je 1,72 miliona eura.

Stečaj je uveden krajem maja prošle godine, na zahtjev radnika kojima većinski vlasnik ZIF “Eurofond” duguje 14 plata i doprinose za više od osam godina.

Bjelopoljska fabrika “Bjelasica Rada” i formalno je bankrotirala u septembru prošle godine.

U dobro obaviještenim krugovima odavno se govorka da je “Bjelasica Rada” i bukvalno “morala” u stečaj, jer su oko na nju bacili biznismeni bliski moćnom savezu medija i politike.

Bivša direktorica kompanije Tamara Lakićević otvoreno je tvrdila da “Rada”, sa 2 miliona USA $ kredita iz Abu Dabi fonda i ponudom “Coca- Cola” da bude distributer bjelopoljske vode za Balkan, može lagano do “zelene grane”, no da je bankrot “nečiji interes”.

Jesmo li blizu raspleta koji će potvrditi tačnost predviđanja upućenih u planove sa “Bjelasicom Rada”?

AntenaM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *