“Drone studio” – Uz igru se razvija unosan biznis

Dodajte komentar

Dvije su godine prošle od nastanka “Drone studija” a već sedam godina izrađuje bespilotne letilice. Sve je počelo kao hobi, a presudan momenat desio se kada je na njih dodao kamere. Sada za pprtal Unije mladih preduzetnika priča svoju uspješnu priču, a mi vam je sa zadovoljstvom prenosimo.

Miloš Tomašević, 30 godina, Nikšić. Vlasnik i osnivač firme “DRONE STUDIO”. Prije upuštanja u sopstveni biztnis bavio se fotografijom i modelarstvom. Zaradio je investiciju koja mu je bila potrebna  radeći honorarno, kaže da početne investicije nisu bile velike, ali da se vremenom javila potreba za većim investicijama. Kako se posao razvijao rasle su potrebe za daljim investiranjem,ali i prihodi. Samim tim uspio je da razvija svoj biznis.

U njegovom poslu presudno je držati korak sa tehnologijom, a to znači konstantno reinvestiranje. Svjestan toga, od početka je odvajao dio zarađenih sredstava.

Kada je počeo, ova tehnologija bila je nova u svijetu, ne samo kod nas. Prepoznao je priliku za komercijalizaciju svog hobija i među prvima se počeo baviti ovim poslom. Njegova video produkcija, dronovi nisu bez konkurencije u Crnoj Gori, ali kaže da je vrlo bitno pratiti rad konkurencije.

“Konkurencija je jedan od razloga koji vas tjera da budete bolji”

Podrška i ohrabrenje najbližih su, kako kaže, bili presudni za pokretanje biznisa. A dok su neki mislili da se samo “igra” razvijao se unosan biznis.  Nakon inicijalnog uzbuđenja javljao se čak i straha od neuspjeha. Danas je veoma  optimističan, zadovoljan i nepokolebljivo uporan.

Odlučio se za online marketing, tako je  i došao do prvih klijenata. Preporuka je uradila svoje, pa su sljedeći sami došli. Smatra da tradicionalni mediji gube na značaju, ali da je kvalitet uvijek dobar marketing. Ovih dana targetira dodatne klijente, pa će nam javiti da li je dobro procijenio.

Zahvaljujući “zastarjelim pravilnicima” biva dosta ograničen u svojoj djelatnosti, ali je na te barijere bio spreman. A stalno istraživanje, usavršavanje, učenje i rad odrekao se dosta slobodnog vremena.

Najveći problem u njegovom poslu je “klijent koji ne zna šta hoće”, ali saslušavajući potrebe i sad već zahvaljujući iskustvu, uspije da odgovori i najzahtjevnijim klijentima.

Smatra da je preduzetništvo alat kojim kreativni ljudi spajaju korisno sa radom na nečemu što vole

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *