Adamović: „Uzbudljiva godina za Peštan u Crnoj Gori, radujemo se novim izazovima“

Kao što ste mogli i ranije pročitati na našim stranicama, kompanija Peštan je lider na Balkanu u proizvodnji rješenja od polimera, koja je svoj rad započela proizvodnjom cijevi od polietilena, a vremenom uvodila nove materijale (polipropilen i PVC) i širila proizvodni program, pa tako danas u ponudi ima preko 6.500 proizvoda.

Vrijedni zaposleni u ovoj kompaniji su u prethodnom periodu sa uspjehom realizovali veliki broj referentnih projekata, a u razgovoru za naš portal Dejan Adamović, Menadžer prodaje Peštana-a za teritoriju Crne Gore predstavio je neke od njih: rekonstrukcija hotela Olimpik i Belvi (Ulcinjska rivijera), HTP Velika plaža, Relstone stambena zgrada u Baru, zgrada Velimirović-a u Podgorici, Adagio zgrada Prve Banke na Starom Aerodromu, stambena zgrada Anagastum u Nikšiću, Zgrada zdravstva Nikšić, Zgrada Montas-Stari aerodrom, Kamp za raseljena lica – Konik, Concordia commerce – apartmansko stambeni kompleks Ulcinj, Zgrada Prosvete Budva, Zgrada Eurozox Podgorica…i mnogo drugih manje prepoznatih objekata, hotela, stambenih i apartmanskih kompleksa.

Gledajući listu referenci lako se da prepoznati uticajna pozicija na tržištu Crne Gore, a to potvrđuju i brojke ističe Adamović: „U 2017-oj godini rast prodaje Peštana u odnosu na prethodnu godinu je 55%, a u prvom kvartalu 2018. godine, taj trend se nastavlja uz očekivani rast od oko 20% u odnosu na prvi kvartal 2017. Godine.“

Nije na odmet istaći i činjenicu da je kompanija Peštan na prošlogodišnjoj Skupštini Privredne komore Srbije dobila plaketu i diplomu za postignute rezultate, razvoj i unaprijeđenje privrede. Nagrada se dodjeljuje najuspješnijim kompanijama i pojedincima i u Peštanu su veoma ponosni što je Privredna Komora prepoznala i nagradila njihov rad i  ostvarene rezultate.

Za značajan uspjeh Peštan-a u Crnoj Gori, zaslužna je i „Matino company“, koja je primarni  i najveći distributer Peštan proizvoda za Crnu Goru, a Adamović je istakao i pohvalio njihov pristup poslu,  svakom klijentu, partneru, investitoru, uz najbolju logistiku i dugogodišnju saradnju sa velikim brojem kupaca, što ih čini svake godine sve boljim i nezamjenljivim distributerom Peštana, a njih same kao kompaniju u velikom usponu.

2018. godina je za Peštan je godina velikih ocekivanja, ističe Adamović: „Konstantan rad na edukaciji instalatera, obilazak i sklapanje ugovora sa projektantima, obilazak i saradnja sa što većim brojem objekata visokogradnje su samo neki od primarnih zadataka naše kompanije“.

Prolazeći kroz razne nivoe i funkcije u kompaniji Adamović se u posljednjoj godini odlično snalazi na poziciji Menadžera prodaje za Crnu Goru i dodaje: „U snažnoj i stabilnoj kompaniji imate dovoljno prostora da ostvarite vaše profesionalne planove, ali i veliku odgovornost bez koje je nemoguće da se zamisli ostvarivanje postavljenih ciljeva. Veličina sistema, složenost i širok portfolio ponude, nisu previše zahtjevan izazov ako imate dobru organizaciju, razvijate timski duh i za saradnike imate dobre profesionalce.“

– „Svaki dan u je izazovan na svoj način i nosi posebnu dinamiku svakodnevnim obavezama, a ujedno je i dobra prilika da se nešto novo nauči, sazna, započne ili završi. Nastojim da uvijek imam pristup relevantnim informacijama u pravom trenutku, kako bi sve poslovne odluke bile što utemeljenije.“

Adamović ponosno ističe da reference koje je Peštan do sada uspješno realizovao u Crnoj Gori nose još veću odgovornost i motivaciju da nastave i dalje sa dobrim radom.  Takođe, kao izrazitu prednost potencira i važnost timskog pristupa poslu, uz pohvalu svojih kolega i partnera:

– Svakodnevno uz pomoć kolege Miloša Bošnjakovića i našeg distributera „Matino Company“, širimo bazu kupaca i zastupljenost u maloprodajama širom Crne Gore, kao i na brojnim projektima. Posebno se trudimo da osiguramo uspjeh konstantnim zadovoljavanjem potreba klijenata, profesionalnošću i pristupom svakom pojedincu, investitoru, projektantu, krajnjem korisniku, a to će se prepoznati i neminovno rezultirati sve većim poslovnim uspjehom i prepoznatljivošću. Uvjereni smo da će nas takav pristup poslu predstaviti na tržištu kao profesionalne, temeljne, stabilne i korektne saradnike.

Pored velikog redovnog posla, Adamović uspijeva da se posveti i humanom radu sa svojom suprugom, i skromno nam prenosi dio svojih humanih djela: „Nedavno smo uspjeli da uradimo kompletnu fasadu na vrtiću u Sutomoru, uz pomoc donacije materijala firme Henkel Srbija, a izvodjenje radova o našem trošku. Planiramo i da opremimo vrtić toboganima, ljuljaškama i ostalim sadržajima za djecu, jer ih nažalost vrtić trenutno ne posjeduje i sada tražimo dio donacije kako bi i ovu zamisao realizovali.“

Na našim stranicama ste prethodnih mjeseci mogli pročitati i da je zahvaljujući Dejanu Adamoviću konačno  riješen problem sa električnom energijom u „Zgradi Lekić“, uz pomoć CEDIS-a, čime je konačno nakon 20 godina napajanje strujom ove zgrade bezbjedno i stabilno.

“Veliku poslovna energija koju imam,  želim da prenesem na jos veći razvoj i uspjeh kompanije Pestan za koju radim. Takođe porodično se nećemo zaustaviti ni u svom humanom hobiju koji nas ispunjava na jedan poseban način i daje nam snagu za još veća dostignuća, kako na poslovnom, tako i na privatnom planu”, zaključio je Adamović.

Podijeli ovaj članak