Montenegroberza predavanjima obilježava Svjetsku nedjelju novca

Dodajte komentar

Montenegroberza je i ove godine nastavila sa edukacijom, ali ovaj put u saradnji sa Child & Youth Finance International (CYFI) – neprofitnom organizacijom sa sjedištem u Amsterdamu, tako što učestvuje u sedmom izdanju Svjetske nedjelje novca (GMW), koja se održava u periodu od 12.do 18. marta 2018. godine.

Svjetska nedjelja novca je globalna manifestacija, koja se organizuje na inicijativu Međunarodnog pokreta za finansijsku edukaciju djece i mladih (CYFI) i  ima za cilj jačanje finansijskog opismenjavanja, kao i širenje finansijskih znanja i vještina kod djece i mladih.

U sklopu projekta, tokom ove sedmice, posjetili smo gimnaziju „Slobodan Škerović“ i srednju ekonomsku školu „Mirko Vešović“. Nakon pozdravnog obraćanja direktora Montenegroberze, Gojka Maksimovića, zaposleni sa Montenegroberze su održali predavanje na temu tržišta kapitala i njegove važnosti za finansijski sistem jedne zemlje sa posebnim osvrtom na Crnu Goru.

“Cilj nam je bio da se srednjoškolci direktno upoznaju sa teorijskim i praktičnim znanjima iz oblasti tržišta kapitala, sa radom Berze, njenim nastankom, informativnom ulogom koju ima, sistemom za trgovanjem  i na taj način im omogućiti lakše razumijevanje ove oblasti ekonomije”, saopšteno je iz Montenegroberze.

Kroz sprovođenje ovakvih edukativnih i društveno odgovornih aktivnosti, Montenegroberza aktivno učestvuje u finansijskoj edukaciji i doprinosi jačanju finansijske pismenosti koja je preduslov za odgovorno upravljanje novcem.

“Montenegroberza, već tradicionalno 6-tu godinu za redom, sprovodi edukativne aktivnosti kroz projekat pod nazivom “Investicija u buduće investitore”. Prosječno Montenegroberzu godišnje posjeti 200 studenata svih ekonomskih fakulteta iz Crne Gore, što je čini najposjećenijom finansijskom  institucijom od strane studenata u Crnoj Gori”, zaključili su.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *