Wizz Air krenuo u najveći proces širenja poslovanja

Dodajte komentar

Wizz Air, jedna od aviokompanija sa najbržom stopom rasta u Evropi i najveći niskotarifni avioprevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi, započeo je najveći proces širenja poslovanja u svojoj istoriji.

U narednih nekoliko mjeseci, ukupno 21 avion biće raspoređen po evropskim aerodromima, što će omogućiti 700 dodatnih polazaka sedmično i 70 novih linija.

Do sredine jula biće uvedene četiri potpuno nove destinacije – Atina, Talin, Harkov i Beč, a počeće sa radom i nova zapadnoevropska poslovnica u glavnom gradu Austrije. Širenje poslovanja kompanije Wizz Air u 2018. godini predstavlja investiciju vrijednu više od 2 milijarde dolara u 11 poslovnica u Velikoj Britaniji, Austriji, Poljskoj, Ukrajini, Mađarskoj, Rumuniji i Gruziji.

Wizz Air će iz naše zemlje početi da leti 18. juna iz Podgorice za Varšavu i Katovice, a linije će biti aktivne tokom cijelog ljeta. Kako je rekao generalni direktor kompanije Ovejn Džons, juče su inicirali najveću fazu proširenja u istoriji kompanije.

“U narednih 17 sedmica ukupno 21 novi avion će biti raspoređen po evropskim vazdušnim lukama, što će omogućiti dodatnih 700 polazaka sedmično i 70 novih linija, među kojima su dvije iz Crne Gore”,

Proces proširenja Wizz Air počinje ove nedjelje u Budimpešti uvođenjem još jednog novog aviona tipa Airbus A320, jedanaestog po redu u glavnom gradu Mađarske, što se poklapa sa pokretanjem nove linije do grada Stavanger u Norveškoj.

Od marta do jula 2018. godine, timu kompanije Wizz Air pridružiće se 700 profesionalaca više od 15 nacionalnosti koji će doprinijeti rastućem uspjehu kompanije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *