UMPCG i Asocijacija crnogorsko kineskog društva prijateljstva potpisale memorandum o saradnji

Dodajte komentar

Danas su predsjednik Unije mladih preduzetnike Crne Gore Uroš Bulatović i predsjednik Asocijacije crnogorsko kineskog Društva prijateljstva Crne Gore Samir Hadžić potpisali Memorandum o razmjeni, razumjevanju i saradnji o uspostavljanju dugoročne saradnje.

Posebna pažnja i aktivnosti, kroz ovu saradnju, će biti posvećena na razmjeni znanja i iskustava među mladim preduzetnicima, kao i na podsticanje saradnje i investicija u oblasti poljoprivrede, tehnologije i turizma.

Aktivnosti na kojima će takođe biti usmjerena saradnja jesu izrada elaborata za otvaranje Crnogorsko kineskog ekonomsko-kulturnog centra, uspostavljanje ugovornih odnosa sa Asocijacijom mladih preduzetnika NR Kine, razvijanje saradnje u oblasti privrede, medicine, obnovljivih izvora energije, energetskom sektoru i novim tehnologijama.

“Ova saradnja je posebno značajna za mlade crnogorske preduzetnike koji će imati priliku da se umreže i sarađuju sa mladim preduzetnicima iz najbrže rastuće ekonomije na svijetu. A ove dvije organizacije žele da se dio uspjeha poslovanja kineskih mladih preduzetnika prenese u Crnu Goru. Unija mladih preduzetnika je ovim činom postala član Asocijacije”, saopšteno je iz UMPCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *