Lufthansa zainteresovana za nove linije prema Crnoj Gori

Dodajte komentar

Najveći svjetski avio prevozniknjemačka Lufthansa zainteresovana je da otvori cjelogodišnu redovnu liniju iz Frankfurta, odnosno Minhena za Tivat, dok bi austijski nacionalni avioprevoznik Austrian Airlines koji ona kontroliše, trebalo da uspostavi redovnu liniju iz Beča do Tivta.

Glavni su to detalji dosadašnjih pregovora koje su o intenziviranju saradnje vodili predstavnici Aerodroma Crne Gore i menadžmenta Lufthansa Grupe – najvećeg evropskog avioprevoznika. Prošle nedjelje Bernhard Vold, Lufthansin regionalni mernadžer za BiH, Hrvatsku, Crnu Goru, Srbiju i Sloveniju sastao se sa izvršnim direktorom ACG Danilom Orlandičem i razgovarao o mogućnostima unapređenja saradnje i dovođenju i same njemačke državne aviokompanije na crnogorsko tržište.

Lufthansa Grupa je već prisutna na crnogorskim aerodromima preko svog lou-kostera, kompanije Eurowings koja je sezonski letjela između Diseldorfa i Tivta, odnosno legacy prevoznika Austrian Airlines koja saobraća cijele godine na redovnoj liniji Beč-Podgorica. Eurowings je za ovu godinu najavio  povećanje broja rotacija na liniji za Tivat, ali i uvođenje nove linije za Podgoricu. Ovog ljeta još jedna članica Lufthansa Grupe – belgijski lou koster Brussels Airlines počevši od 9.maja, uvešće jednu sedmičnu rotaciju na liniji Brisel-Tivat.

Lufthansa grupa, najveće je udruženje aviokompanija na svijetu i predvodnik na
tržištu evropskog aviosaobraćaja. Trenutno saobraća ka više od 300 destinacija na četiri kontinenta, a samo tokom prošle godine prevezli su oko 110 miliona putnika.

Podsjetimo, predstavnici top menadžmenta Lufthansa grupe Manuel Mejer i Silvia Švinghamer, posjetili su početkom decembra Aerodrom Podgorica i razgovarali sa izvršnim direktorom Aerodroma Crne Gore Danilom Orlandićem i njegovim  saradnicima.

Analitika, BokaNews

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *