Ručno rađene barke iz Bara idu za Abu Dabi

Sa barskog “škvera” u nedjelju su za Abu Dabi ispraćene tri “Baranke”, ojedrene drvene barke – djelo barskih kalafata Nenada Nena Bokovca i njegovog oca Pera.

To je prvi izvoz u Arabiju jednog domaćeg finalnog proizvoda stvorenog u Baru.

Dizalicom Jaht kluba “Jug”, barke koje su “ricane” u otvorene “flet-rek” kontejnere utovarene su na šlepere i otpremljene na carinjenje.

Barke će sjutra isploviti iz Bara na palubi kontejnerskog broda, a preko terminala na Malti, u terminal Džebel Ali kod Dubaija treba da stignu 20. aprila.

“Krajnja destinacija je Kraljevska marina u Abu Dabiju. Ovo je specijalni transport zbog ‘flet-rek’ kontejnera i nestandardnih dimenzija barki, stoga su svi aspekti organizacije i transporta mnogo skuplji od uobičajenih. Ponosni smo što smo baš odradili jedinstveni transport, ovakvi poslovi su posebno zadovoljstvo za sve učesnike”, rekao je Kenan Perazić, direktor agncije “Agent plus” koja pruža podršku tom izvozu.

Izvor: rtcg.me

Check Also

Mercedes-Maybach luksuzni SUV : Budućnost na točkovima (video)

Mercedes-Benz predtavio je Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury dizajn crossovera, Prikazni automobil kombinuje udobnost i tipične …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *