Naslovne strane dnevnih novina za 12. mart – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Tuži za pare, jer sebi nije pisao odmore

Dugogodišnji izvršni direktor Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) i sadašnji član odbora direktora Zoran Sekulić tužio je tu instituciju zbog navodno manje iskorišće-nih dana godišnjih odmora u periodu od 2009. do 2016. godine. U tužbi, u koju su Vijesti imale uvid, piše da Sekulić traži za osam godina da mu se nadoknadi 4.250.99 eura.

Turci sve češće otvaraju firme i kupuju nekretnine

Sve više turskih državljana dolazi u Crnu Goru gdje otvaraju firme, kupuju nekretnine i nostrifilcuju diplome. Advokati i službenici agencija za nekretnine, koji sa njima sarađuju, kazali su Vijestima da je većinom riječ o ljudima koji zbog nestabilne političke situacije ili neslaganja sa politikom predsjednika RedžepaTaipa Erdogana napuštaju Tursku.

Peković pravi bolji Mediteran

Podgorička firma Spencer & Hill, proslavljenog košarkaša Nikole Pekovića,koja gazduje elitnim bečićkim Mediteranom zatražila je od opštinslcog Sekretarijata za urbanizam da joj izda urbanističko-tehničke uslove za dogradnju tog hotelskog kompleksa, kao i izgradnju privremenog objekta.

Dnevne novine

BEZ RAZVOJA DOMAĆIH BRENDOVA NEMA JAKE PRIVREDE

Ukoliko se ne posvetimo jačanju i razvoju domaćih brendova nećemo imati jaku privredu i porast zaposlenosti do nivoa koji je projektovan, ocijenio je u razgovoru za Dnevne novine generalni direktor za razvoj nacionalnog brenda i zaštitu potrošača u Ministarstvu ekonomije Jovo Rabrenović.

RADOVI POČINJU U HERCEG NOVOM

Redovni godišnji remont svih dalekovoda na primorju počeće u Herceg Novom i to sa 35 kilovoltnim dalekovodom Herceg Novi-Topla, a do kraja marta planiran je i remont dalekovoda BaošićiBijela, Tivat-Bijela-Morinj, Herceg Novi-Kumbor i Risan-Morinj, kazali su Dnevnim novinama u Crnogorskom elektro-distirbutivnom sistemu (CEDIS).

BROJ SJEDIŠTA BIĆE UVEĆAN NA 700

Flota nacionalne avio-kompanije će se u ovogodišnjoj ljetnoj sezoni sastojati od šest aviona, pet postojećih i jednog koji će biti iznajmljen po odgovarajućem aranžmanu, a sa kojim će se broj sjedišta u floti dovesti na oko 700, saopštio je izvršni direktor Montenegro Airlinesa (MA) Živko Banjević.

Dan

Iz zemlje se odlilo 174,9 miliona

Ukupan priliv sgranih direktnih investicija (SDI) u prošloj godini iznosio je 649,2 miliona eura, dok se istovremeno iz zemlje odlilo 174,9 miliona eura, pokazuju preliminarni podaci Centralne banke (CBCG).
Iz CBCG su saopštili da Je neto priliv stranih direktnih investicija, odnosno razlika između njihovog priliva i odliva, u prošloj godini iznosio 474,3 miliona eura i bio je 27,6 odsto veći nego u 2016. godini.

Dva eura dovoljna ako smo ptice

Danas živjeti od dva eura dnevno nije ništa drugo do “umiranje na nogama i moguće je jedino pod uslovom da su naši građani ptice, pa im je dovoljno po koje zrno što će kljucnuti i biti siti, kazali su iz Saveza komunista za Crnu Goru. Predsjednik Saveza komunista za Crnu Goru Ratko Đukić je s osobitim naglaskom istakao da su dva eura za jedan dan života postala mjerilo standarda.

Dužnicima zabraniti da osnivaju firme

Veliki je broj preduzetnika i biznismena koji ne izmiruju zakonske obaveze, odnosno ne uplaćuju plate, poreze, doprinose, godišnje odmore i druge zakonske obaveze. Zato bi tim biznismenima trebalo zabraniti da osnuju drugu firmu, smatraju sagovornici “Dana”

Pobjeda

Bolje sestre među 150 najznačajnijih izvora na svijetu

Grupa od 30 međunarodnih eksperata iz oblasti karsta prilikom rada na mapiranju 150 najznačajnijih tačaka karsta u svijetu, na mapu je uvrstila i izvorište Bolje sestre. Ovo izvorište snabdijeva čitavo Crnogorsko primorje visokokvalitetnom pitkom vodom i zasluženo se nalazi na novoj listi 150 najvažnijih kraških izvora svijeta.

Višak zaposlenih iz javnog preusmjeriti u privredni sektor

Snažno podržavamo integracijske procese Crne Gore, jer smatramo da će Crna Gora evropskom tržištu doprinijeti znanjem, proizvodima i uslugama koje Evropi trebaju, ocijenio je i intervjuu za Pobjedu ministar za javnu upravu Slovenije Boris Koprivnikar.

Zagađivač mora da plati, ali će se vidjeti

Prijedlog MMF-a da Crna Gora uvede porez na emisije ugljenmonoksida, dioksida i drugih štetnih materija, što bi , između ostalog, stvorilo prostor i da se smanji opterećenje na zarade, podržavaju u Vladi, poslodavačkim organizacijama, ekonomski analitičari. Jedino se još ne oglašavaju zagađivači.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *