Sve više građana ide na rad u Njemačku

Dodajte komentar

Ambasada Njemačke zbog sve većeg interesovanja građana Crne Gore za odlazak na rad u tu državu, uvodi zakazivanje intervjua za dobij anje radne vize.

Oni su podsjetili da je Savezna Vlada Njemačke za period od 1. januara 2016. za građane Crne Gore i država regiona odobrila jednostavniji način za početak obrazovanja ili zasnivanje radnog odnosa u Njemačkoj. Potrebna je viza, za koju se mora podnijeti zahtjev u ambasadi. Podnosioci zahtjeva moraju priložiti ugovor o radu ili stručnoj obuci sa privatnom firmom ili državnom ustanovom u Njemačkoj.
Ambasada je u 2016. izdala 683 radne vize, a u 2017. godini 876 vize za pojednostavljeno zasnivanje radnog odnosa u Njemačkoj.

“S obzirom na znatno povećan broj zahtjeva tokom posljednjih nedjelja, počev od 12. marta 2018. podnosioci zahtjeva za izdavanje vize moraju zakazati termin za intervju u Ambasadi preko linka. Putem ovog programa Savezna vlada Njemačke nudi upravo manje kvalifikovanim državljanima Zapadnog Balkana put za poboljšanje njihove ekonomske situacije dalje od bezizgledne tražnje za azilom, ka legalnim radnim migracijama”, navodi se u saopštenju Ambasade.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *