Centralna banka obilježava sljedeće sedmice Svjetsku nedjelju novca

Dodajte komentar

Centralna banka Crne Gore obilježiće naredne sedmice, od 12. do 18. marta, Svjetsku nedjelju novca pod sloganom „O novcu je važno znati“. Ova manifestacija organizuje se na inicijativu Međunarodnog pokreta za finansijsku edukaciju djece i  mladih (CYFI) i ima za cilj unapređenje finansijskih znanja i vještina, posebno kod ovih kategorija stanovništva.

„Centralna banka Crne Gore, kao društveno odgovorna institucija, je i ove godine osmislila brojne aktivnosti za djecu i mlade kroz posjete vrtićima i osnovnim i srednjim školama u više crnogorskih gradova. Takođe će jedan broj crnogorskih učenika posjetiti Muzej novca na Cetinju. Prilikom pomenutih posjeta, biće organizovana predavanja, kreativne radionice i diskusije na teme: novca, štednje, uloge i značaja finansijskih institucija i sl“, saopšteno je iz CBCG.

Kroz iniciranje i realizaciju ovakvih aktivnosti, CBCG promoviše finansijsku edukacju djece i mladih i daje doprinos sprovođenju ove globalne akcije koja okuplja više miliona učesnika širom svijeta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *