Dani komunikacija: Porast broja prijava na Effie takmičenje

Dodajte komentar

Zvanično su zatvorene prijave na ovogodišnje Effie takmičenje, a organizatori su obznanili da je i ove godine porastao broj prijava. Ukupno su pristigle 54 prijave, od čega su zabilježene prijave 15 oglašivača koji se po prvi put prijavljuju na Effie.

Prema broju prijava po kategorijama, prednjači kategorija pića (bezalkoholna i alkoholna), nakon nje su telekomunikacione usluge te potom finansijske i osiguravajuće usluge.

Novost ovogodišnjeg takmičenja je bodovanje projekata koje će se temeljiti na brojčanim ocjenama, ali i opisnoj procjeni projekta. Oni koji prjave projekat dobiće profesionalnu i adekvatnu povratnu informaciju te će im opisne procjene biti dostupne na uvid. Ovim činom organizatori daju doprinos transparentnosti, ali pozitivno utiču na kvalitetu budućih prijava.

Žiri Effija sastavljen je od 12 članova koji uskoro kreću s procjenom projekata, a predvođeni su Ivanom Šuvarom, direktorom marketinga i izvrsnosti potrošača Zagrebačke Pivovare, dobitnikom prošlogodišnje Grand Prix nagrade za projekt “Počeši s razlogom”.

„Ponosni smo na činjenicu da broj prijava na Effie takmičenje svake godine raste što je značajno za hrvatsko tržište. Vjerujem da je pred žirijem  ozbiljan i izazovan posao, sudeći prema imenima renomiranih agencija i oglašivača koje su se prijavile. Pokazatelj da Effie ide u pravom smjeru je i sve veći interes oglašivača koji vide vrijednost u takmičenju i potvrdu dobrih kampanja u Effie priznanju.“, izjavio je Šuvar.

Effie takmičenje poznato je po tome da slavi učinkovitost marketinške komunikacije. Već devetu godinu nagrađuju se oglašivači i agencije koji su se svojim strateškim pristupom, kreativnom komunikacijom i realizacijom ideja posebno istakli u segmentu marketinških aktivnosti i postignutih tržišnih rezultata.

Dodjela nagrada Effie održat će se 13. travnja na Danima komunikacija, nacionalnom festivalu tržišnih komunikacija. Više informacija o takmičenju Effie nalazi se na internet stranicama www.effie.hr, dok su informacije o Danima komunikacija dostupne na web adresi www.danikomunikacija.com.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *