Mastercard predstavio rješenje za digitalizaciju u sektoru osiguranja

Dodajte komentar

Mastercard je najavio globalno partnerstvo s kompanijom Dream Payments kako bi korisnicima osiguranja omogućili brzu, jednostavnu i sigurnu isplatu

Ove kompanije dijele viziju prema kojoj će vlasnici polise osiguranja primiti brzu isplatu na bilo koju platnu karticu ili račun. Northbridge Financial biće prvi prupružalac žatelj usluga osiguranja u Kanadi koji koristi platformu Mastercard Send putem Dream Payments Huba, nakon čega slijedi pozicioniranje na međunarodnim tržištima.

Prema najnovijem godišnjem izvještaju Insurance Bureau of Canada, lokalna osiguravajuća industrija isplaćuje godišnje oko 30 milijardi dolara potraživanja. Ova suaradnja će omogućiti osiguravajućim kompanijama digitalizaciju i automatizaciju isplata, zamjenjujući štampanje, sortiranje i slanje čekova brzim sistemom i učinkovitim digitalnim plaćanjima. Korisnici mogu očekivati brzo i direktno primanje novčanih sredstava, najprije na račun debitne kartice po izboru, izbjegavajući nepotrebno čekanje, a sredstva će dobiti kad su im najpotrebnija.

Mastercard Send je globalna push platna platforma namijenjena radu s bankama, kompanijama, digitalnim igračima, vladama i uslugama za prijenos novca, pomažući im da modernizuju način na koji šalju novac, kako u matičnim zemljama, tako i kada je riječ o prekograničnim transakcijama. Već danas, platforma Mastercard Send olakšava isporuku sredstava u gotovo realnom vremenu na sve račune debitnih kartica u SAD-u.

Integrisanjem platforme Mastercard Send i Dream Payments Huba, dvije kompanije postavile su temelj za ključan i skalabilan razvoj u globalnom sektoru osiguranja. Uz ubrzavanje isplata potraživanja, Mastercard i Dream Payments namjeravaju da prošire rješenja za plaćanje karticama i s računa na račun i na druge kanale kao što su plaćanje premija osiguranja, plaćanje dobavljača i radnika.

(CroPc)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *