PLC Morača i osam firmi zakupaca doniraju papirni otpad za reciklažu

1 komentar

Dana 05.03.2018. godine, Poslovno Logistički Centar Morača (PLC Morača) i osam firmi zakupaca u ovom kompleksu: Društvo za upravljanje investicionim fondom TREND – Butterfly Finance, Defacto Consultancy, Business Intelligence Communication, Business Intelligence Consulting, Grow Investments, Advokatska kancelarija Mesud Delagić, Hemosan i Simplon Trade uspostavili su saradnju sa nevladinim organizacijama Zeleno Srce i Monte Eko reciklaža koje su donirale reciklažne kutije svakoj pojedinačno firmi za odlaganje papirnog otpada.

Svaka kancelarija ima svoju kutiju, a obaveza zaposlenih je da u nju odlažu samo papirni otpad. Za odvoz papira je zaduženo Zeleno srce, dok je za proces reciklaže zadužena organizacija Monte Eko.

“Kako u upravnoj zgradi PLC Morača boravi veliki broj firmi, koje u nešto većim količinama proizvode papirni otpad, smatramo da je jedna ovakva akcija vrlo korisna, i mali, ali značajan korak u promovisanju prakse recikliranja bilo koje vrste otpada. Shodno prirodi djelatnosti firmi koje borave u našem kompleksu, u ovom slučaju mi smo odabrali da recikliramo papir, ali vjerujemo da ćemo biti dobar primjer i drugim firmama i pojedincima u našoj državi, da se prvobitno malo bolje upoznaju sa procesom recikliranja, ali i da se odgovornije ponašaju prema sredini koja nas okružuje, kada je u pitanju bilo koja vrsta otpada.,” rekao je izvršni direktor PLC Morača, Balša Čavlović.

Ovakvu vrstu saradnje Monteco i Zeleno srce uspostavili su sa mnogim firmama u Crnoj Gori, a osnivač organizacije Zeleno srce Petar Krivokapić rekao je da se raduje što praksa reciklaže papira, koja postoji tek 6 mjeseci u Podgorici, postaje vrlo prihvatljiva i prepoznatljiva, i što su PLC Morača i firme zakupci ovog kompleksa i na ovaj način pokazale da su društveno odgovorne firme u Crnoj Gori.

NVO Zeleno srce je prva organizacija koja je pokrenula portal www.reciklirajte.me, prvi ekološko-energetski portal u Crnoj Gori, sa ciljem da se skrene pažnja javnosti na neophodnost promjene svijesti prema savremenim procesima zelene ekonomije, očuvanja prirode kroz održivi razvoj i konačnom uvođenju procesa reciklaže u Crnoj Gori.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *