Otvoren Sajam ženskog preduzetništva

Dodajte komentar

Sajam ženskog preduzetništva otvoren je juče u tržnom centru Mall of Montenegro u Podgorici.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava je saopštilo da je sajam jedan od bitnih indikatora gdje se zapravo krije moć žene, kao i da se u našoj državi sve više razvija žensko preduzetništvo.

“Učešće žena u kreiranju poslovnog okruženja i razvoju privrede je od velikog značaja. U tom smislu, ženska intuicija, visprenost i znanje, vrijednosti su koje su neophodne za razvoj crnogorskog društva”, poručila je na otvaranju načelnica Odjeljenja za poslove rodne ravnopravnosti Biljana Pejović.

Ona je naglasila da se jačanje ekonomskog položaja žena nalazi među prioritetnim zadacima politike rodne ravnopravnosti i ima poseban značaj u razvoju našeg društva.

“Pejović je pojasnila da u mnogim zemljama, pa i u Crnoj Gori, socijalna politika jačanjem ekonomskog položaja žena kroz razvoj ženskog preduzetništva traži izlaz iz nezaposlenosti. Prema njenim riječima, Vlada Crne Gore postavila je u fokus svog djelovanja aktivnosti koje će pomoći ženi u Crnoj Gori da bude ekonomski snažnija, vidljivija u javnom i političkom životu”, saopšteno je iz ministarstva.

Drugog dana sajma predviđeno je predavanje Vladimira Vulića na temu “Marketing u doba društvenih mreža”.

Sajam ženskog preduzetništva tradicionalno okupljanje i jedan od najvažnijih skupova u području ženskog preduzetništva, koji okuplja veliki broj preduzeća koja su u vlasništvu žena.

Organizator je Udruženje preduzetnica Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava, Glavnim Gradom, Sekretarijatom za rad, mlade i socijalno staranje.

Analitika

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *