Dobit “Budvanske rivijere” dva miliona eura

Dodajte komentar
Budva

Hotelska grupa “Budvanska rivijera” u prošloj godini je ostvarila dobit od 2,03 miliona eura, što je duplo više nego godinu prije, čime je premašen zacrtan plan.

To se navodi u rezultatima poslovanja i finansijskim iskazima koje je juče razmatrao odbor direktora Budvanske rivijere i koje zajedno sa revizorskim izvještajem koji je radila KPMG treba da usvoji skupština akcionara.

Predsjednik odbora direktora Saša Radović za Vijesti je kazao da je KPMG potvrdio ispravnost finansijskog poslovanja u prethodnoj godini, kao i da su revizori iskazali rezervu po pitanju metodologije kojom je urađena prethodna procjena kapitala preduzeća iz 2013. godine koju je radio podgorički Ekonomski fakultet.

“U pravcu pune zaštite interesa svih akcionara odbor direktora je preduzeo izradu nove procjene koja se privodi kraju i koja je povjerena jednoj od četiri vodeće svjetske finansij sko-lconsultantske kuće PricewaterhouseCooper”, kazao je Radović.

Prema njegovim riječima tokom minule godine Budvanska rivijera je ostvarila promet viši od 21 milion eura, što predstavlja apsolutni rekord i prvi put u istoriji je premašena dugo projektovana cifra od 20 miliona.

“Dokaz smo da većinski državna kompanija u oštroj tržišnoj utakmici može da bude više nego konkurentna i da poslovanje ne zavisi od vlasničke strukture, već uspjeh leži u sposobnim ljudima, profesionalcima u svom poslu, motivisanim da ga kvalitetno rade”, poručio je Radović.

Hotelska grupa je prošle godine ostvarila 471,6 hiljada noćenja (devet odsto više nego 2016. godine, a najveće povećanje bilježi renovirani hotel Aleksandar i hotel Palas. Radović je kazao da su prvi put u istoriji poslovanja najbrojniji gosti iz EU (38 odsto), slijede Rusija i bivše sovjetske republike sa 33 odsto, te Srbija sa regionom 17 odsto.

(Opširnije u Vijestima)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *