Neizvjesna sudbina šankova budvanskog Starog grada

Dodajte komentar

Sekretarijat za zaštitu imovine Opštine Budva uputio je Javni poziv za dostavu predloga, interesa i stavova u vezi pripreme Nacrta odluke o utvrđivanju kriterijuma za davanje u zakup privremenih lokacija za postavljanje ugostiteljskih terasa u Starom gradu i ispred poslovnih objekata privatnih lica.

Sekretar tog sekretarijata Nikola Plamenac kaže da je došlo vrijeme, da se ova oblast uredi i da se i za ubuduće znaju kriterijumi na osnovu kojih će zainteresovani moći da konkurišu za ove lokacije.

“Pozvali smo građane, pravna lica i preduzetnike, mjesne zajednice, organe lokalne uprave i javna preduzeća i ustanove čiji je osnivač Opština, državne organe, službe i preduzeća, nevladine organizacije, kao i sve zainteresovane subjekte da dostave predloge, interese i stavove u vezi pripreme Nacrta ove odluke”, kaže Plamenac za Dnevne novine.

On podsjeća da od decembra radi 20-člana komisija koja će pripremiti plan lokacija u i oko Starog grada. Jedno od najinteresantnijih pitanja je šta će biti sa, za preduzetnike, popularnim šankovima oko zidina Starog grada, koji su izazivali kotroverzne reakcije građana Budve, ali i turista.

“Prošle sezone smo imali dva šanka ispred zidina. Kako će biti ove godine zavisi od Plana lokacija, koji priprema komisija. U svakom slučaju jedan od zadataka komisije je da pripremi taj plan, a onda ćemo ga dati i na javnu raspravu. Sigurna sam da ćemo doći do dobrog rješenja i građani će biti uključeni u njegovu izradu”, kaže Plamenac.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *