EIT Climate akcelerator objavio konkurs za regionalne startape

Dodajte komentar

 EIT Climate akcelerator, koji u fokusu ima klimatske promjene i čistu energiju, objavio je konkurs za startape iz regiona i jugoistočne Evrope za učešće u njihovom programu akceleracije i finansiranja.

EIT Climate-KIC Accelerator je jedini program EU akceleratora koji se fokusira na uticaj komercijalizacije čistih tehnologija (Cleantech) na klimatske promjene, a sa novim programom sada dolazi u više zemalja širom Evrope uključujući i Balkan.

“Pristupite širokoj međunarodnoj mreži, sjajnoj edukaciji, intenzivnom treniranju i značajnoj finansijskoj podršci”, kaže se u pozivu.

Program je namijenjen startapima iz država koje spadaju u njihovu Regionalnu inovativnu šemu (EIT RIS) među kojima su: Bugarska, Letonija, Rumunija, Kipar, Malta, Srbija, Estonija, Portugal i Slovenija.

Novost je što od ove godine, osim srbijanskih, za program mogu aplicirati i timovi iz država regiona: Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.

EIT RIS je program podrške za povećanje inovacionog kapaciteta evropskih regija koje još uvijek nemaju direktne imaju koristi od EIT-a i njegovih zajednica znanja i inovacija (KIC).

Program, kako trvde, povezuje Climate-KIC sa odabranim partnerstvima iz biznisa, visokog obrazovanja i istraživanja, kao i donosilaca regionalnih politika, javnih entiteta i drugih zainteresovanih strana kako bi podstakli inovacije u Evropi.

Kako se navodi u programu akcelerator je zainteresovan za inovatore sa revolucionarnim idejama za suzbijanje klimatskih promjena.

Ako ste startap u ranoj fazi razvoja (do tri godine rada) ili radite kao tim i želite da kreirate startap baziran na novoj tehnologiji ili uslugama koje imaju potencijal kako za komercijalnu održivost tako i za uticaj na klimu, onda je ovo pravo mjesto za tebe“, kaže se u pozivu.

Program akceleracije podrazmjeva tri faze: Razvoj biznis modela, Validacija i akvizicija prvih klijenata i Priprema za dobijanje investicije i skaliranje biznisa.

Startapovi u ovoj fazi mogu dobiti grantove i podršku u vrijednosti do 50.000 eura.

Svi zainteresovani startapi i inovativni preduzetnici koji žele da učestvuju u programu mogu aplicirati ovdje, a krajnji rok za prijave je treći april.

Startapovanje.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *