Prodaja imovine Vektra Boke – dostavljena ponuda samo za jedan poslovni prostor

Dodajte komentar

Na posljednji javni poziv za prodaju imovine Vektra Boke 18. januara, stigla je samo jedna ponuda za poslovni prostor Službe računovodstva u Njegoševoj ulici.

On je ponuđen za 220 hiljada eura, ali još nije prodat potvrdio je Radiju Jadran predsjednik Odbora direktora Vektra Boke, Milić Popović:

– Komisija će razmotriti ponudu i vidjeti da li uslovi zadovoljavaju da bi prostor bio prodat. Sjednica Odbora direktora trebalo bi da bude održana u narednih deset dana, kada ćemo donijeti odluku – naveo je kratko Popović.

On je dodao da bi tada trebalo da bude poznat i datum narednog javnog poziva za prodaju imovine, istakavši da nemaju u planu snižavanje cijena nekretnina koje su ponuđene.

Podsjetićemo da su na posljednjem javnom pozivu, osim ovog poslovnog prostora, bili ponuđeni i:

  • restoran Galeb, po početnoj cijeni od 4,43 miliona EUR,
  • motel Dubrava za 2,6 miliona i
  • zemljište na Rosama za 250 hiljada EUR,
  • motel Borići sa zemljištem za 200 hiljada, kao i
  • zemljište kod hotela Rivijera u Njivicama na tri katastarske parcele po cijenama od 150 hiljada, 30 hiljada i 520 hiljada EUR.

Ponuđena imovina bila je ponuđena po početnoj cijeni od 8,4 miliona eura, a zainteresovani su ponude mogli dostavljati do 31. januara.

Stečaj je u kompaniju uveden u junu 2015. godine, zbog duga od četiri miliona eura prema Crnogorskoj komercijalnoj banci.

Privredni sud je krajem februara prošle godine prihvatio Plan reorganizacije Vektra Boke, koja u ovom momentu slovi u za najvećeg dužnika po neplaćanju poreza i doprinosa na zarade, odnosno lična primanja, sa  2,7 miliona eura. Tzv. „crnu listu“ objavila je Poreska uprava, ali joj je odobren i reprogram duga.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *