Social Impact Award raspisao konkurs za mlade

Dodajte komentar

Inicijativa Social Impact Award raspisala je treći konkurs za mlade društvene preduzetnike, u okviru kojeg će polaznici dobiti priliku za usavršavanje i pokretanje sopstvenog biznisa, saopštili su organizatori. 

“Po treći put u Crnoj Gori pružamo priliku mladim ljudima od 15 do 30 godina da svoje ideje uz pomoć mentorstva, edukacije i novčane podrške pretvore u društvene biznise”, navodi se u pozivu.

Riječ je o inicijativi kojom se promoviše društveno preduzetništvo i koja funkcioniše na multinacionalnoj bazi, a Crna Gora je već treći put učesnik u projektu.

Događaj je zakazan za ponedjeljak, a kako tvrde organizatori riječ je o najvećem projektu za mlade u Evropi.

“Ako želiš da nam se pridružiš i saznaš nešto više o #SIA2018, prijavi svoj dolazak putem linka http://pr.fo/SIAKickOff2018 i osiguraj svoje mjesto”, kaže se u pozivu.

Nagrada za društvene promjene (Social Impact Award) Crna Gora 2018 dodijeliće 3 nagrade. Svaka od nagrada se sastoji od 1.500 eura početnog kapitala, članstva u coworking prostoru i mentorskog programa. Novac će biti prebačen u ratama, u zavisnosti od ispunjenja postavljenih ciljeva.

Aplikanti za Nagradu za društvene promjene (Social Impact Award) 2018 moraju da ispunjavaju sljedeće uslove:

  • Pojedinci: Svaka osoba koja ima između 14 i 30 godina ima pravo da aplicira sa svojom idejom, za projekat ili biznis, koja rješava neki društveni ili ekološki problem.
  • Timovi: Svaki član tima mora imati između 14 do 30 godina. Prilikom timskog apliciranja, jedna osoba mora da bude nosilac aplikacije.
  • Program je otvoren za sve ideje koje još uvijek nisu implementirane, odnosno u ranoj fazi razvoja su. Ukoliko je vaša ideja finansirana od bilo koje organizacije, fonda ili pojedinca u iznosu veći od 3.000 EUR prije 1. januara 2018., neće moći aplicirati za Nagradu za društvene promjene (Social Impact Award) 2018.
  • Projekti aplicirani prethodne godine (izuzev pobjednika), mogu se aplicirati i ove godine ukoliko ispunjavaju sve ostale uslove.
  • U izbor za nagradu ući će prijave koje budu aplicirane preko naše web stranice. Prijave aplicirane prije i poslije perioda predviđenog za apliciranje, neće biti uzete u razmatranje.

Pobjednici Nagrade za društvene promjene (Social Impact Award) 2018 u obavezi su da intenzivno razvijaju svoju ideju, učestvuju u mentorskom programu i izvještavaju tim Nagrade za društvene promjene (Social Impact Award) o napretku razvoja ideje. Također, obavezni su da učestvuju na višednevnoj internacionalnoj konferenciji koja će biti održana na jesen.

Startapovanje.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *