Agrokor: Ante Ramljak podnio neopozivu ostavku

Dodajte komentar

Ante Ramljak odlazi s pozicije vanrednog povjerenika hrvatske Vlade u koncernu Agrokor, izvijestili su hrvatski mediji.

Ramljak je o svojoj ostavci i odlasku donio neopozivu odluku.  Hrvatskoj vladi je prepustio da komunicira sve odluke o njegovom odlasku s čelne pozicije vanredne uprave, kao i dalje korake u nastavku upravljanja krizom u kompaniji.

Ramljak je juče u kasnim poslijepodnevnim satima Vladi ponudio ostavku. Sastanak u Vladi tim povodom trajao je nekoliko sati. I Ramljak i hrvatski premijer Andrej Plenković izbjegli su novinare, izašavši na zadnji ulaz.

Izvor blizak povjeriocima kazao je za televiziju N1 da je ostavka lični čin te da povjerioci ni na koji način na nju nisu uticali. Odluku o Ramljakovoj ostavci prihvata, odnosno odbija, Trgovački sud.
Vanredni povjerenik Ante Ramljak nedvno je na sjednici Odbora za ekonomske poslove Hrvatskog sabora rekao da je spreman da preuzme odgovornost za moguće kompromitovanje postupka spašavanja koncerna.

Ramljaka u posljednjih nekoliko sedmica optužuju da je posredovao u unosnim ugovorima između američke kompanije AlixPartners, koja je glavni savjetnik vanredne uprave u postupku restrukturiranja kompanije te društva Texo Managament, gdje je radio prije nego što je 10. aprila prošle godine preuzeo upravljanje vanrednom upravom koncerna.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *