Ojačati partnerstvo između Privredne komore i Asocijacije menadžera

1 komentar

Privredna komora (PKCG) i Asocijacija menadžera Crne Gore (AMM) kompatibilne su asocijacije koje treba da ojačaju partnerstvo i sinergetski djeluju u pravcu unaprijeđenja poslovnog ambijenta, ocijenjeno je na sastanku njihovih predstavnika.

Iz PKCG je saopšteno da su predsjednici tih asocijacija, Vlastimir Golubović i Budimir Raičković, razgovarali o mogućnostima unaprijeđenja saradnje.

Na sastanku je ocijenjeno da AMM, cijeneći uticaj PKCG kao krovne asocijacije cjelokupne privrede na ukupan ekonomski razvoj, može pružiti bitan doprinos u segmentu unaprijeđenja privrednog zakonodavstva, posebno u segmentu carina i spoljnotrgovinskog poslovanja.

Na sastanku je predstavnicima AMM upućen poziv da doprinesu radu Koordinacionog odbora za privredno zakonodavstvo PKCG i razmotre učešće u organima za energetsku efikasnost, zaštitu životne sredine i kvalitet.

„PKCG snažno podržava aktivnosti AMM-a, pa će tako učestvovati u izboru najuspješnijih menadžera i preduzetnika u prošloj godini. Dvije asocijacije će ojačati saradnju i na polju edukacije, a dogovoreno je da se kandiduju teme zajedničkih skupova u pravcu unapređenja znanja menadžera“, navodi se u saopštenju.

PKCG će, kako je objašnjeno, preko internet prezentacije i časopisa Glasnik promovisati aktivnosti partnera iz AMM. Prihvaćena je i inicijativa da se realizuje projekat Crnogorskog parlamenta preduzeća, pri čemu bi PKCG u toj aktivnosti imala vodeću ulogu.

PKCG i AMM su potpisale Sporazum o saradnji 25. aprila 2016. godine. U tom dokumentu se navodi da dvije asocijacije dijele zajedničke vrijednosti i ciljeve, usmjerene na promociju i poboljšavanje privrednog ambijenta i ekonomske saradnje među preduzećima i poslovnim udruženjima, kao i na profesionalno unaprijeđenje menadžera koji sa preduzetnicima imaju značajnu ulogu u promociji društvenog i ekonomskog razvoja.

„Saradnja se, između ostalog, sprovodi u oblastima praćenja kretanja u privredi i ocjenjivanja njihovog dejstva na ekonomiju u Crnoj Gori, pružanja i organizovanja stručne pomoći, zajedničkog učestvovanja u projektima koje finansiraju domaće i međunarodne organizacije, u cilju povezivanja i ostvarivanja obostranih interesa“, navodi se u saopštenju.

U fokusu saradnje će, kako je saopšteno, biti i promocija etičkih vrijednosti, standarda korporativnog upravljanja i profesionalne odgovornosti menadžera i privrednika, članica dvije asocijacije, kao i pomoć te podrška u uspostavljanju saradnje i povezivanja sa ostalim organizacijama, institucijama i naučnim ustanovama.

PKCG će u narednom periodu organizovati slične sastanke sa predstavnicima ostalih poslovnih asocijacija u pravcu snaženja zajedničkog djelovanja na unaprijeđenju uslova za poslovanje crnogorskih kompanija.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • hehehe “Vijece staraca” se prikljucujel, a nije inicijator, dobrih sistemskih i poslovnih inicijativa a kad je tako, neka ostanu uspavani u lovorikama monopola koji nije koristan privrednicima ni zaposlenima.

    Ali, ostaje pitanje, zasto AMM svoju tesko stecenu reputaciju dijeli sa asocijacijom koja nije prepoznata po dobroj reputaciji?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *