Ojačati partnerstvo između Privredne komore i Asocijacije menadžera

Privredna komora (PKCG) i Asocijacija menadžera Crne Gore (AMM) kompatibilne su asocijacije koje treba da ojačaju partnerstvo i sinergetski djeluju u pravcu unaprijeđenja poslovnog ambijenta, ocijenjeno je na sastanku njihovih predstavnika.

Iz PKCG je saopšteno da su predsjednici tih asocijacija, Vlastimir Golubović i Budimir Raičković, razgovarali o mogućnostima unaprijeđenja saradnje.

Na sastanku je ocijenjeno da AMM, cijeneći uticaj PKCG kao krovne asocijacije cjelokupne privrede na ukupan ekonomski razvoj, može pružiti bitan doprinos u segmentu unaprijeđenja privrednog zakonodavstva, posebno u segmentu carina i spoljnotrgovinskog poslovanja.

Na sastanku je predstavnicima AMM upućen poziv da doprinesu radu Koordinacionog odbora za privredno zakonodavstvo PKCG i razmotre učešće u organima za energetsku efikasnost, zaštitu životne sredine i kvalitet.

„PKCG snažno podržava aktivnosti AMM-a, pa će tako učestvovati u izboru najuspješnijih menadžera i preduzetnika u prošloj godini. Dvije asocijacije će ojačati saradnju i na polju edukacije, a dogovoreno je da se kandiduju teme zajedničkih skupova u pravcu unapređenja znanja menadžera“, navodi se u saopštenju.

PKCG će, kako je objašnjeno, preko internet prezentacije i časopisa Glasnik promovisati aktivnosti partnera iz AMM. Prihvaćena je i inicijativa da se realizuje projekat Crnogorskog parlamenta preduzeća, pri čemu bi PKCG u toj aktivnosti imala vodeću ulogu.

PKCG i AMM su potpisale Sporazum o saradnji 25. aprila 2016. godine. U tom dokumentu se navodi da dvije asocijacije dijele zajedničke vrijednosti i ciljeve, usmjerene na promociju i poboljšavanje privrednog ambijenta i ekonomske saradnje među preduzećima i poslovnim udruženjima, kao i na profesionalno unaprijeđenje menadžera koji sa preduzetnicima imaju značajnu ulogu u promociji društvenog i ekonomskog razvoja.

„Saradnja se, između ostalog, sprovodi u oblastima praćenja kretanja u privredi i ocjenjivanja njihovog dejstva na ekonomiju u Crnoj Gori, pružanja i organizovanja stručne pomoći, zajedničkog učestvovanja u projektima koje finansiraju domaće i međunarodne organizacije, u cilju povezivanja i ostvarivanja obostranih interesa“, navodi se u saopštenju.

U fokusu saradnje će, kako je saopšteno, biti i promocija etičkih vrijednosti, standarda korporativnog upravljanja i profesionalne odgovornosti menadžera i privrednika, članica dvije asocijacije, kao i pomoć te podrška u uspostavljanju saradnje i povezivanja sa ostalim organizacijama, institucijama i naučnim ustanovama.

PKCG će u narednom periodu organizovati slične sastanke sa predstavnicima ostalih poslovnih asocijacija u pravcu snaženja zajedničkog djelovanja na unaprijeđenju uslova za poslovanje crnogorskih kompanija.

Check Also

Nakon 13 godina, Apple izgubio titulu najinovativnije kompanije

Prvi put u trinaest godina, od kada konsultantska kuća Boston Consulting Group sprovodi istraživanje najinovativnijih …

One comment

  1. hehehe “Vijece staraca” se prikljucujel, a nije inicijator, dobrih sistemskih i poslovnih inicijativa a kad je tako, neka ostanu uspavani u lovorikama monopola koji nije koristan privrednicima ni zaposlenima.

    Ali, ostaje pitanje, zasto AMM svoju tesko stecenu reputaciju dijeli sa asocijacijom koja nije prepoznata po dobroj reputaciji?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *