Mišković gradi hotel “InterContinental” u Zagrebu

Dodajte komentar

Srpska kompanija “Delta Holding” pregovora o kupovini zemljišta u Zagrebu na kojem će izgraditi “Hotel InterContinental”.

Ugovor o kupoprodaji trebalo bi da bude potpisan do juna, i tada kreće procedura za izgradnju i ugovaranje s globalnim hotelskim brendom, potvrdio je za “Poslovni dnevnik Živorad Vasić, potpredsjednik “Delta Holdinga”.

Vasić za sada ne može otkriti na kojoj će se lokaciji graditi IHG.

U planu je izgradnja hotela od 200-tinjak soba, sličnog “InterContinental” hotelu koji smo nedavno otvorili u Ljubljani. Zagreb je već neko vreme naš cilj i biće nam drago ako to sada uspemo ostvariti”, kazao je Vasić.

Kako je poznato, predsjednik “Delta Holdinga” Miroslav Mišković već je isticao želju za ulaganjem u Zagreb, pričalo se da želi kupiti zgradu u kojoj je “Hotel Westin”, ali na kraju se ispostavilo da će se Mišković odlučiti na greenfield, što je za hrvatski turizam još uvjek rijetkost. Još uvjek visoka sezonalnost i komplikovane procedure, zajedno s neriješenim prostornim planovima i nesređenim zemljišnim knjigama osnovni su razlozi zašto se investicije najviše svode na obnovu starih hotela, i to s lokalnim investitorima koji i dalje najbolje prolaze kad su u pitanju hotelske transakcije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *