Zagrebačka banka proglašena najboljim poslodavcem Hrvatske i Evrope

Dodajte komentar

Zagrebačka banka je na svečanoj dodjeli održanoj u četvrtak u Amsterdamu dobila priznanje međunarodnog instituta Top Employers koji bira vodeće poslodavce širom svijeta. Priznanje se dodjeljuje kompanijama koje zaposlenima pružaju odlične uslove rada, njeguju i razvijaju talente na svim nivoima organizacije i nastoje kontinuirano da usavršavaju prakse zapošljavanja. Tako je među najboljim poslodavcima institut Top Employers i Zabu prepoznao kao odlično mjesto za rad, a nagradu je u ime Zagrebačke banke preuzela Ana Bašić, direktorica razvoja ljudskog resursa.

„Zaposleni su ključni za uspjeh svake kompanije, stoga su i kontinuirana briga o zaposlenima te razvoj njihovih znanja i vještina nužni za naš zajednički napredak. Osim toga, želimo da se naši zaposleni osjećaju ugodno, a zahvaljujući pristupu ravnoteže između poslovnog i privatnog života nastojimo stvoriti pozitivno radno okruženje u kojem su oni u potpunosti angažovani i aktivno doprinose uspjehu banke“, poručila je Biljana Ljuban, direktorica upravljanja ljudskim resursom u Zagrebačkoj banci dodajući kako su fleksibilno radno vrijeme, slobodan dan za rođendan ili prvi dan vrtića i škole djeteta samo neke od pogodnosti omogućene kolektivnim ugovorom.

UniCredit, čija je Zagrebačka banka članica, je dobio titulu Top Employer na evropskom nivou, zahvaljujući lokalnim sertifikatima koje je dobio u Hrvatskoj, Bugarskoj, Njemačkoj, Italiji i Rusiji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *