Turci sve više kupuju nekretnine u Crnoj Gori

Dodajte komentar

U prošloj godini došlo je do pojačanog interesovanja turskih građana za kupovinu nekretnina u Crnoj Gori, te kupaca stanova iz Turske ima sve više, navode predstavnici agencija.

Direktorka podgoričke agencije  “Iva nekretnine” Mira Radović kaže da su se cijene stanova u Podgorici ustalile tokom posljednje tri-četiri godine.

“Uglavnom se traže jednosobni stanovi vrijednosti od 35.000 do 40.000 eura i dvosobni od 50.000 do 55.000, koje je gotovo nemoguće imati u ponudi. Imamo dosta kupaca koji traže manje i jeftinije stanove, kojih je, nažalost, malo”, istakla je Radović i dodala da se jedino mogu prodati stanovi čija je cijena malo niža od realne i tržišne vrijednosti stana.

Klijenti, istakla je, traže uglavnom stanove u novogradnji, ali posljednjih nekoliko mjeseci je pojačano interesovanje za starije kvalitetne zgrade.

“Cijena stanova u Podgorici u novogradnji se kreće od 1.100 do 1.800 eura, a u starogradnji od 700 do 900 eura po kvadratu, zavisno od lokacije, veličine, spratnosti i očuvanosti”, rekla je Radović, koja očekuje da bi najavljena treća faza projekta “Hiljadu plus” mogla oživjeti tržište nekretnina.

Menadžer budvanske agencije Gold agent Vladan Stanišić ocijenio je da je prošle godine zabilježeno blago povećanje interesovanja za kupovinu stanova u Budvi.

“Cijene stanova u Budvi nijesu se mijenjale i kreću se od 1.500 do 3.000 eura po metru kvadratnom”, rekao je Stanišić.

On je potvrdio veliko interesovanje iz Turske za stanove u Crnoj Gori od prošle godine.

“U Crnu Goru počeli su da dolaze klijenti iz Turske, koji kupuju stanove vrijednosti od 50.000 do 70.000 eura. Kupuju u cijeloj Crnoj Gori, ali najviše u Budvi”, kazao je Stanišić.

Dodao je da nema novih kupaca iz Rusije, ali je naglasio da nije istina da Rusi prodaju stanove i odlaze iz Crne Gore.

Prema posljednjim podacima Monstata objavljenim sredinom novembra prošle godine, prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u trećem kvartalu prošle godine iznosila je 1,14 hiljada eura i veća je osam odsto u odnosu na isti period 2016. godine.

(Pobjeda)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *