Za cijelu Evropu „Nutela“ ubuduće istog kvaliteta

Da bi izjednačio kvalitet „Ferero“ je smanjio kvalitet za njemačko tržište na kome se do sada prodavao najbolji „krem“.

Prema potezima tri velike multinacionalne evropske kompanije može se zaključiti na koji način će se problem ujednačenog kvaliteta proizvoda za istočno i zapadno tržište rješavati u budućnosti. Ako je suditi po odluci „Ferera”, to neće biti u korist potrošača. Jer ova kompanija je odlučila da smanji kvalitet, svog najpopularnijeg proizvoda „nutela“, za njemačko tržište koje je do sada bilo favorizovano. Na taj način će izjednačiti kvalitet proizvoda za sva tržišta u Evropi.

Evropska komisija je prije nekoliko dana potvrdila da su neke multinacionalne kompanije krenule u proces izjednačavanja kvaliteta svojih proizvoda kako bi preduhitrile skore zakonske promjene. Povjerenica za zaštitu potrošača Vera Jurova istakla je tri kompanije koje mijenjaju recepte. Jedna od njih je HIP, koji se na to obavezao nakon što su objavljeni rezultati istraživanja zastupnice Biljane Borzan i Hrvatske agencije za hranu, koji su pokazali da je testirana dečja hrana u Hrvatskoj manje zdrava od one u Njemačkoj.

“Komisija je navela da će „Ferero” to uraditi tako što će sniziti kvalitet proizvoda u Njemačkoj u kojoj je bio bolji. Nakon mog istraživanja, „Ferero” se izjasnio da je kvalitet „nutele” bolji samo u Njemačkoj, a u svim ostalim državama članicama da je jednak”, kaže Biljana Borzan, izvjestilac Evropskog parlamenta za različit kvalitet hrane.

 

Check Also

Zetagradnja i Rastoder grade 220 stanova u Ljubljani

Spektra Invest u vlasništvu Izeta Rastodera je u Šiški, naspram Celovških dvora, počela da graditi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *