Projekat 1000+: Kamatna stopa 2,99 %, učešće do 3 %

Dodajte komentar

Do kraja ovog mjeseca biće raspisani javni pozivi za banke i građevinare, koji će učestvovati u projektu Hiljadu plus, a početkom marta poziv će biti raspisan i za građane, kazala je Radmila Lainović iz Ministarstva održivog razvoja i turizma. Ona je saopštila da je ministarstvo završilo preliminarne razgovore sa bankarima i građevinarima.

Ona je gostujući u Jutarnjem programu TVCG ponovila da će fiksna kamatna stopa biti 2,99 na period od 20 godina. Navela je i da će obavezno učešće biti najviše tri odsto, uz mogućnost da neke banke odobre kredite i bez učešća.

Lainović je kazala i da stambene jedinice mogu da koštaju do 1.100 eura po metru kvadratnom, novina je da će u ponudi biti i stara gradnja do 2013, za starije objekte prodavac će morati da ima sertifikat o energetskoj efikasnosti.

Ona je navela da će uslovi za građane koji žele da učestvuju u projektu biti isti kao i prethodnih godina, ato su crnogorsko državljanstvo, opšta kreditna sposobnost, kao i obaveza da osoba nema u svojini stambeni objekat ili više od trećine svojine nad stambenim objektom na teritoriji Crne Gore.

Lainović je saopštila i da će usluge notara biti 50 odsto jeftinije, a ovim projektom krov nad glavom trebalo bi da dobije od 400 do 500 domaćinstava.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *