Odluka stečaju u fabrici vode Lipovo u ponedjeljak

Odluka o pokretanju stečaja u kolašinskoj fabrici vode Lipovo na zahtjev Poreske uprave (PU) biće donijeta 19. februara, saopštio je juče stečajni sudija Miodrag Anđelić.

U Privrednom sudu je juče bilo završno ročište u vezi sa fabrikom na kome su predstavljeni posljednji podaci izvod Centralne banice iz platnog prometa prema kojem su računi kolašinske fabrike u blokadi za iznos od oko 384 hiljada eura.

Punomoćnica PU Anka Medojević ostala je kao i nekoliko ročišta ranije pri predlogu za pokretanje stečaja, dole je punomoćnica Lipova Bojana Mitrović ponovila da imaju namjeru da nastave sa izmirenjem obaveza.

PU od kraja februara 2016. pokušala je prinudno da naplati potraživanje u iznosima od oko 286 hiljada i oko 55 hiljada eura, ali im to nije pošlo za rukom.

Fabrikom vode Lipovo gazduje kompanija Atlas invest iz Atlas grupacije Duška Kneževića i arapska firma Mega Gulf Investments Holding iz Dubaija.

Check Also

Alfa Romeo pokušava da razbije SUV monotoniju

U moru SUV i električnih automobila koji dominiraju auto-industrijom posljednjih godina, italijanski velikan Alfa Romeo …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *