Za izgradnju saobraćajnica, mostova i garaža u Podgorici blizu 18 miliona eura

Dodajte komentar

Za izgradnju i rekonstrukciju saobraćajnica, mostova i garaža u Podgorici, nacrtom programa uređenja prostora Glavnog grada, planirano je blizu 18 miliona eura.

Od toga, skoro milion ipo eura ide  za završetak već započetih ili ugovorenih radova, dok je ostatak obezbijeđen za nove, planirane radove.

Od radova koji su u toku Nacrtom su obuhvaćeni izgradnja saobraćajnice (veza Hercegovačke i Njegoševe ulice), u zahvatu DUP-a “Nova Varoš – kvart F”, nastavak rekonstrukcije Ulice Iva Andrića, rekonstrukcije Ulice Miladina Popovića, I faza, puta Golubovci – Mataguži, I faza, puta Golubovci – Mataguži, II faza, Ulice Braće Zlatičanin, kao i izgradnja fekalne kanalizacije u ulicama Aleksandra Puškina, Georgi Dmitrova i VI Crnogorske brigade u zahvatu DUP-a “Konik-Sanacioni plan”, i izgradnja vodovoda i fekalne kanalizacije u Ulici Đečevića u zahvatu DUP-a “Drač-Putnički terminal”.

Što se tiče planiranih radova, Nacrtom su obuhvaćeni izgradnja Jugozapadne obilaznice, I faza, zatim rekonstrukcije Cetinjskog puta, I faza, Ulice Vojisavljevića, I faza, Zmaj Jovine ulice, I faza (od Bulevara Josipa Broza Tita do Ulice Cara Lazara), dijela Ulice Rista Stijovića, Ulice Vuka Karadžića, Ulice Miloja Pavlovića, II faza, dijela Ulice VIII Crnogorske brigade (kod OŠ “Božidar Vuković Podgoričanin”), Ulice Ivana Vujoševića, Ulice Dušana Milutinovića, I faza, Ulice Ludvika Kube, I faza, od Ulice Ivana Crnojevića ka Ulici Iva Andrića u dužini od 750 m.

Planirana je i izgradnja svjetlosne signalizacije na raskrsnici ulica Vojvode Ilije Plamenca i Iva Vizina, kao I rekonstrucija raskrsnice Skopske ulice, Ulice Đule Jovanova, Sarajevske ulice i Ulice Carev laz i rekonstrukcija mosta preko Savinog potok, zatim raskrsnice bulevara Džordža Vašingtona, Svetog Petra Cetinjskog i Mihaila Lalića.

U planu je i izgradnja mosta kod OŠ “21. Maj” na Draču sa prilaznim saobraćajnicama mostu, izvođenje radova na sanaciji potpornog zida na šetalištu Skaline, izvođenje radova na sanaciji klizišta u Gornjoj Vrbici – Kuči, sanacija puta i nasipa u mjestu Treskavac, sanacija klizišta u Opasanici, MZ Lijeva Rijeka.

Planom su obuhvaćeni i izgradnja i rekonstrukcija puteva u mjesnim zajednicama na gradskom području Glavnog grada, izgradnja fekalne kanalizacije na kraku Dalmatinske ulice u zahvatu DUP-a “Momišići B”, izgradnja vodovoda u Ulici Marka Martinovića u zahvatu DUP-a “Donja Gorica“, izgradnja biciklističkih staza – koridor 4, izrada tabli sa nazivima ulica i brojeva i njihova ugradnja, izgradnja garaže na UP VIII7 u zahvatu DUP-a „PC Kruševac, zona B“ kao i garaže na urbanističkoj parceli G3 u Bloku VII u zahvatu DUP-a “1. Maj”.

Takođe, planirana je i izgradnja svjetlosne signalizacije na raskrsnici magistralnog puta Podgorica – Golubovci i lokalnog puta u mjestu Cijevna u GO Golubovci, izgradnja pješačke staze od OŠ “Niko Maraš” do skretanja za naselje Kurilo, GO Golubovci, izgradnja saobraćajnice od puta Golubovci – Mataguži do lokacije buduće srednje škole u GO Golubovci, zatim izgradnja saobraćajnice pored objekta Opštine u GO Golubovci, rekonstrukcija raskrsnice magistralnog puta Tuzi – Božaj, lokalnog puta Tuzi – Golubovci i nekategorisanog puta u Tuzima, izgradnja ulice od prodavnice uz lokalni put kraj rijeke Cijevne do džamije u Dinoši, GO Tuzi I izgradnja mosta preko rijeke Cijevne u Dinoši, GO Tuzi.

Podsjećamo, Javna rasprava o Nacrtu programa uređenja prostora Glavnog grada Podgorice za 2018. godinu, počela je  7. februara i traje zaključno sa 22. februarom. Centralna Javna rsprava će se održati 16. februara u periodu od 12 do 14 sati u multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *