Pejović gradi zgradu u Centru Podgorice

Dodajte komentar

Vlasnik Uniproma Veselin Pejović namjerava da pravi stambeno-poslovni objekat u centru Podgorice, tačnije u Ulici Stanka Dragojevića nedaleko od Crnogorskog narodnog pozorišta, piše Dan.

On je za izgradnju stambeno-poslovne zgrade već dobio saglasnost glavnog državnog arhitekte na idejno rješenje. Objekat je planiran na katastarskoj parceli 3858 KO Podgorica 2, u zahvatu urbanističkog projekta „Nova varoš Blok E”.

Sada su na toj parceli prizemna porodična zgrada od 141 kvadrata i pomoćna zgrada od 34 kvadrata, čiji je osnov sticanja, po podacima iz katastra, kupovina. U katastru nema detalja o prodaji, s obzirom na to da kupljena imovina ni)e stavljena pod teret. Dvorište je površine 147 kvadrata, a Uniprom ima pravo korišćenja navedene parcele.

Prema idejnom rješenju, koje je odobrio v.d. glavnog državnog arhitekte Dušan Vuksanović, Pejović može na mjestu prizemne porodične zgrade da izgradi objekat sa pet nadzemnih etaža, odnosno visokim prizemljem, tri sprata i potkrovljem, ukupne bruto površine 1.030 kvadrata i jednom podzemnom etažom, odnosno podrumom.

Plan Pejovića, koji je i vlasnik imovine Kombinata aluminijuma, fabrike kojom upravlja od polovine 2014. godine, jeste da na prizemlju bude apoteka, a da na tri sprata budu takođe poslovni prostori po principu „otvorenog prostora”. U potkrovlju je planiran stan od 175 kvadrata, sa dvije spavaće sobe i tri terase.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *