Otvorene prijave za prestižna takmičenja na Danima komunikacija – IdejaX i Mixx

Dodajte komentar

S ovogodišnjim festivalom Dani komunikacija ponovo se otvara prilika za prijavu kreativnih projekata i digitalnih kampanja kojima se agencije i kompanije posebno ponose. Nacionalno kreativno takmičenje IdejaX nagrađuje najoriginalnije ideje koje su jedinstvene i pomiču granice, nezavisno od tipa medija u kojem su realizovane, dok se s druge strane u sklopu takmičenja MIXX dodjeljuju nagrade najboljim digitalnim kampanjama i digitalnim alatima/platformama u području tržišnih komunikacija.

Pobjednici oba takmičenja bit će proglašeni na dodjelama nagrada najboljim agencijama i oglašivačima u industriji na Danima komunikacija u Rovinju od 12. do 15. aprila 2018. godine.

 Više informacija o takmičenjima:

IdejaX

IdejaX je najveće hrvatsko takmičenje na kojem se godinama uspješno takmiče kako velike, tako i male agencije sa svojim kreativnim idejama za koje mogu osvojiti zlatne, srebrne i bronzane IdejeX. S ciljem unapređenja ovog takmičenja, ove godine će uz IdejuX biti stavljen poseban naglasak na neutralnost prilikom ocjenjivanja te praksu žiriranja koja prati velike svjetske festivale poput Cannes Lionsa ili Eurobesta, a kojom se želi podići kvalitet IdejeX.

Žiri se sastoji od visoko kvalifikovanih kreativaca koji dolaze iz najboljih domaćih agencija prema plasmanu na IdejiX prošle godine. Organizator natjecanja je HURA, a prijave su otvorene do 20. marta 2018. godine.

Pravilnik je objavljen na poveznici www.danikomunikacija.com/hr/natjecanja/idejax/.

Mixx

MIXX takmičenje rađeno je po međunarodnoj licenci IAB-a, a u sklopu njega se dodjeljuju nagrade najboljim digitalnim kampanjama i digitalnim alatima/platformama na području tržišnih komunikacija. Kriterijumi ocjenjivanja uključuju kreativnost, strategiju, izvođenje i korištenje medija te postignute rezultate. Svi kriterijumi su podjednako važni za donošenje konačne ocjene i izbor pobjednika. Žiri se sastoji od profesionalaca iz svih segmenata digitalne industrije – strategije, kreative, produkcije i zakupa medija. Organizator takmičenja je IAB Hrvatska, udruženje za interaktivni marketing, a prijave su otvorene do 8.3.2018. godine.

Pravilnik Mixxa nalazi se na poveznici www.danikomunikacija.com/hr/natjecanja/mixx/.

O Danima komunikacija:

Tehnologija i kreativnost teme su šestog izdanja nadolazećeg festivala. Iz godine u godinu Dani komunikacija bilježe sve veći porast posjetilaca. Uz navedene predvače, organizatori su najavili još dva ovogodišnja predavača: Jayantu Jenkinsa, kreativnog direktora Twittera te Brada Parscalea, direktora digitalnih medija predsjedničke kampanje Donalda J. Trumpa. Organizatori najavljuju izrazito zanimljiv i raznolik sadržaj. Za više informacija o Danima komunikacija posjetite zvanične  stranice festivala www.danikomunikacija.com

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *