Hemofarm novi centar Štada grupe za centralnoistočnu Evropu

Dodajte komentar

Najveća farmaceutska kuća u regionu, vršački Hemofarm, postao je glavni centar Štada grupe za tržišta centralnoistočne Evrope. Odlukom menadžmenta Štade, Hemofarm je preuzeo odgovornost za tržišta Poljske, Češke i Slovačke i time je dodatno povećao zonu svoju regionalne nadležnosti, koja se do sada odnosila na tržišta  jugoistočne Evrope (Crne Gore, BiH, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Makedonije i Albanije). Ovo unaprjeđenje je, prema ocjeni Štade, rezultat dobrog rada Hemofarma, nakon što je 2016. preuzeo glavnu ulogu njemačkog koncerna u jugoistočnoj Evropi.

Nova uloga dodijeljena Hemofarmu je veliko priznanje Štade za rad i rezultate koje smo postigli u prethodnom periodu. Ovo je takođe i dobra vijest za region, posebno imajući u vidu da je rijetkost da kompanija iz zemlje koja nije članica EU pod svoje vođenje dobija i tržišta u okviru EU. Sa novim tržištima i naši planovi su ambiciozniji. Investicije će biti usmjerene na proširenje kapaciteta, dalje unaprjeđenje kvaliteta proizvoda, istraživanje i razvoj ljekova, a posebno u radnu snagu – u vrijedne, kvalitetne, obrazovane ljude, kojih je u Hemofarmu trenutno oko 3000”, rekao je Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarma i potpredsjednik Štada grupe.

Hemofarm, koji je vlasnik 71 odsto prve crnogorske fabrike ljekova, Hemomont, postao je prošle godine dio velike internacionalne farmaceutske porodice – Cinven i Bain Capital. Osim što je regionalni lider, ljekovi sa znakom Hemofarma nalaze se i u apotekama na tri kontinenta, u 38 zemalja.

Moderne fabrike Hemofarma, usklađene sa najvišim međunarodnim farmaceutskim standardima, nalaze se u Srbiji, Crnoj Gori  i BiH – Republici Srpskoj, a pogoni su među 20 odsto energetski najefikasnijih u svijetu. Tako je Hemofarm, osim pomenute liderske uloge u proizvodnji, na sebe preuzeo i ulogu promotera održivog razvoja i odgovornog poslovanja u regionu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *