Smjena na čelu Uprave Komercijalne banke, Krulj razriješen

4 komentara

Nova predsjednica Upravnog udbora Komercijalne banke je Mila Korugić Milošević, odlučeno je na sjednici Skupštine akcionara te banke.

Kako se navodi u zapisniku objavljenom na sajtu Komercijalne banke, Skupština akcionara je na sjednici 29. januara 2018. godine razriješila dužnosti dosadašnjeg predsjednika Upravnog odbora Vladimira Krulja.

Mandat predsjednika Upravnog odbora Komercijalne banke je četiri godine.

To praktično znači poptunu smjenu na čelu te državne banke, s obzirom na to da je predsjednik Izvršnog odbora Komercijalne banke Aleksandar Piker podnio ostavku na tu i funkciju predsjednika Nadzornog odbora banke prije četiri mjeseca.

Komercijalnu banku u skorijoj budućnosti očekuje promjena vlasništva.

Premijerka Srbije Ana Brnbić izjavila je u novembru prošle godine da je za državu najbolje da se Komercijalna banka privatizuje, ali da vlada neće pristati na bilo kakvu ponudu.

Tema prodaje Komercijalne banke aktuelizovana je na konferenciji Beogradske berze novembra prošle godine kada je čelnica EBRD u Srbiji izjavila da će početak privatizacije Komercijalne banke biti mnogo brže nego što može i da se pretpostavi.

Podijeli ovaj članak
4 Komentara
  • Ovo je vrhunska strucnjakinja iz revizije, ali nema sanse da je dosla na ovo mjesto van politickog konteksta, posebno od kada je Vucic krenuo da ponizava rezultate i vaznost ove banke.
    Neka ova top zena nadje snage da tunjavce iz CG uvede u ozbiljno bankarsko ponasanje.

    • Mila, ne znam koliko si upucena, ali ja sam cula da je novi kadar dosao u tu banku u CG i da pravi odlican rezultat. Rekla bih da se ta banka napokon uozbiljila.

    • Prosto ne mogu da ne prokomentarišem vaše (namjerno malim početnim slovom) uporno nastojanje da na svaki mogući način skrenete pažnju na sebe. Bilo bi od mnogo veće koristi da stvarno podučite nestručnu javnost i mlade ljude iz ove branše, ako ste se već samoproklamovali u analitičara ili šta već, do konstantnog širenja dezinformacija kao nedavno u CG medijima, šarlatanskih i ovako prizemnih komentara. Za početak, dovoljno bi bilo i da budete dama, što se ne postiže samo polom. ?

  • “Acta Non Verba” – ovim se “tunjavci” iz CG mogu pohvaliti vezano za prošlu poslovnu godinu Komercijalne banke. Razbili ste, bravo!!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *