Univerzitet Crne Gore pozitivno posluje

Dodajte komentar

Konsolidovani finansijski izvještaj, koji obuhvata sve univerzitetske jedinice i Rektorat, ukazuje na pozitivno poslovanje Univerziteta Crne Gore, jer su prihodi veći za 284.100,48 eura nego rashodi, saopšteno je iz te obrazovne institucije.

Izvještaj je usvojen na Upravnom odboru UCG koji ga je dostavio ministarstvima na na dalji postupak.

Do ovog podatka se, kako navode, dolazi na osnovu razlike između kumulativnih prihoda koji su iznosili 29.373.697,03 eura i kumulativnih rashoda u iznosu od 29.089.596, 55 eura.

“Očigledno je da je Univerzitet Crne Gore ostvario pozitivan rezultat i da je finansijski stabilan. Ova stabilnost je upravo rezultat cjelokupnog pozitivnog poslovanja, kao i preduzetih mjera i aktivnosti koje su uticale da Univerzitet koristi raspoloživa sredstva efikasno i ekonomično“, zaključio je predsjednik Upravnog odbora prof. dr Duško Bjelica.

Univerzitet se najvećim dijelom finansira iz sredstava Budžeta Crne Gore u iznosu od 17.357.228,40 eura, i iz sopstvenih sredstava ostvarenih od naplaćenih školarina, realizovanih komercijalnih ugovora, međunarodnih i nacionalnih projekata, donacija, u iznosu od 12.016.468, 99 eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *