AmCham obilježio sedmu godinu programa stažiranja

Dodajte komentar

AmCham Montenegro sinoć je organizovao prijem u hotelu Podgorica povodom sedme godišnjice AmCham programa stažiranja. Ovom prilikom, počasna predsjednica AmCham Montenegro, ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori, Margaret En Uehara, zajedno sa predsjednicom AmCham Montenegro, Katarinom Bulatović, uručila je sretifikate o završetku AmCham programa stažiranja 2017.  Prijemu su prisustvovali predstavnici kompanija članica, partneri i polaznici ovogodišnjeg Programa.

“Program stažiranja, koji se sprovodi već sedmu godinu zaredom, prilika je za mlade ljude da steknu  vrijedna iskustva, kontakte, znanja i vještine, koje predstavljaju odličnu polaznu osnovu za njihov budući profesionalni put.  Sedma  generacija Programa broji 39 učesnika, pri čemu je od 2011. godine, kada se otpočelo sa realizacijom AmCham programa stažiranja, oko 150 studenata uspješno završilo praksu u kompanijama članicama Komore. Značajni broj polaznika ovog Programa, nastavio je karijeru u mentorskim kompanijama, što je dodatan benefit od ovog Programa”, kazali su iz AmCham-a.

U uvodnom obraćanju na prijemu, predsjednica AmCham Montenegro, Katarina Bulatović, izrazila je zahvalnost kompanijama članicama Komore na podršci prilikom realizacije Programa kao i Univerzitetu Crne Gore, Univerzitetu Donja Gorica i Univerzitetu Mediteran, koji su učestvovali u promovisanju ovog Programa studentima završnih godina. Bulatović je naglasila da će AmCham Montenegro nastaviti da daje svoj doprinos lokalnoj zajednici, radeći sa svojim članstvom na poboljšanju kako poslovnog, tako i društvenog ambijenta. Kvalitetno obrazovanje je ključ ekonomskog razvoja jedne zemlje i AmCham podržava sva nastojanja da se obrazovni sistem u Crnoj Gori unapređuje, zaključila je Bulatović.

Kompanije koje su ove godine učestvovale u Programu su: Crnogorski Telekom, Societe Generale Montenegro Banka, Industrija piva i sokova“ Trebjesa“, Univerzitet Mediteran, Uniqa osiguranje,  Čikom, Hoffman la Roche, Televizija Vijesti, Deloitte, Investicioni fond Trend, SnT, Blue Coach, Fidelity Consulting, Amplitudo, Telemach, 7. Avgust, McCann Podgorica i Teknoxgroup. AmCham Montenegro je takođe obezbjedio jedno mjesto za stažiranje.

Ambasadorka Uehara pozdravila je buduće mlade lidere i pohvalila ih je za posvećen rad i trud koji ulažu u svoje profesionalno usavršavanje. Ona je naglasila  značaj ušešća kompanija članica AmChama u realizaciji ovog Programa i doprinosa koji daju  na putu daljeg ekonomskog osnaživanja  Crne Gore.

Prijave za sledeću generaciju Amcham programa stažiranja, biće otvorene u martu 2018. godine. Više informacija uskoro će se naći na websajtu AmCham Montenego.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *