Unipromu će biti vraćen novac uplaćen za Preradu

Dodajte komentar

Nikšićki Uniprom, vlasnika Veselina Pejovića, neće ostati bez 400.000 eura koliko je uplatio na ime prve rate za kupovinu Prerade, ali će stečajna uprava bivše fabrike Kombinata aluminijuma imati pravo da traži nadoknadu štete zbog raskida ugovora, potvrđeno je Dnevnim novinama u Privrednom sudu.

Kupoprodajni ugovor o Preradi, zaključen u septembru 2014, raskinut je jer Pejović nije u roku uplatio preostalih 1,1 milion eura za kupovinu dvije organizacione cjeline prerađivačke fabrike.

Stečajna uprava juče je raspisala novi oglas za prodaju ove imovine, a shodno Zakonu o obligacionim odnosima ima pravo da od Uniproma traži naknadu štete u ovom slučaju, ali će nju morati da dokaže na sudu. Istovremeno, u skladu sa istim zakonskim aktom kojim je predviđeno da ako je jedna strana izvršila ugovor potpuno ili djelimično, ima pravo da joj se vrati ono što je dala, Pejoviću će biti vraćen iznos koji je uplatio na ime prve rate.

“U ovom slučaju biće primijenjen princip vraćanja onoga što je predato. Ugovorne strane vratiće ono što su dale, ali imaće pravo na naknadu štete koju će dokazivati pred sudom”, rečeno je Dnevnim novinama u Privrednom sudu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *