Američki fond preuzima Telenor za dvije milijarde?

Norveška telekomunikaciona grupa Telenor je u pregovorima sa američkim fondom KKR grupa o prodaji u paketu njenih kompanija u tri zemlje jugoistočne Evrope (Crna Gora, Srbija i Bugarska) za dvije milijarde eura.

Tu informaciju objavili su mediji iz Sofije prije dva dana, a prenio je poznati regionalni portal Seenews.

Iz crnogorskog Telenora juče nijesu željeli ništa za Vijesti da komentarišu na temu prodaje.

“Kao što smo već ranije odgovorili, kompanija Telenor Crna Gora u stopostotnom je vlasništvu Telenor grupe. Prema našoj politici, nikada ne komentarišemo nezvanične informacije ili glasine koje se
odnose na bilo koju stratešku promjenu na tržištima na kojima Telenor posluje”, odgovorili su na pitanja “Vijesti” u kojoj su fazi pregovori oko prodaje Telenora Crna Gora, zajedno sa drugim kompanijama iz grupacije i da li će Telenor Crna Gora uskoro dobiti novog vlasnika.

Bugarski portal Capital je objavio u on lajn izdanju citirajući novosti sa Mergermarketa da Telenor pregovara sa američkim fondoma KKR grupa o prodaji njegovih biznisa u Bugarskoj, Srbiji i Crnoj Gori za dvije milijarde.

(Više u Vijestima)

Check Also

Bivšem viceguverneru CBCG određen pritvor do 72 sata

Bivšem viceguverneru Centralne banke Crne Gore Veliboru Miloševiću koji je danas uhapšen po nalogu Specijalnog …

One comment

  1. Ovo je kompanija David-a Petreusa. Iz Telemach-a, logicno da uzimaju telekomunikacije.
    Iako Telenor nije zasluzio, jer je regionalno obiljezio trziste sa traljavim menadzmentom, uz postovanjem par izuzetaka, realno ovo jeste ozbiljan investitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *