Tri valute koje su preživjele pad “najvećih”

Dodajte komentar

Od prvih 50 kriptovaluta koje su se survale ova dva dana, samo tri su porasle.

Evo liste „preživjelih“:

# 21: Tether

Ovo je jedna od valuta koja je najviše kritikovana na tržištu. Vezana je za dolar, a njeni tokeni su podržani i imovinom koju istoimena kompanija drži na rezervnom računu. Trgovanjem od 1, 03 dolara, ova digitalna valuta izbjegla je pad, i došla je do skoro 2 odsto. Međutim, treba napomenuti da kada je valuta potpuno u sjenci američkog dolara, znači da je centralizovana. S druge strane, bilo je i izvještaja da je ukradeno 31 milion dolara u tetheru.

# 23: Siacoin

Ova kriptovaluta porasla je 12 odsto na 0,046048 dolara. Siacoin je zamišljen kao platforma za skladištenje podataka o oblaku, slična nečemu kao što je Google Drive.

Jedino što je ovde to skladište decentralizovano. I naravno, poznati su kreatori i vlasnici kriptovalue –IT kompanija Nebulous Inc. Dakle, valuta je centralizovana i hijerarhijska, što se ne dopada onima koji kopaju bitkoin upravo iz sličnih razloga.

# 43: SmartCash

Ova valuta je bila alternativa projekta zcoin i jedina je digitalna valuta na ovoj listi bez centralizovanog statusa. Juče je porasla gotovo 30 procenata, ali je uskoro ograničena na 12 odsto.

I zanimljiv je bio njen grafikon koji je treperio – od 0, 35 dolara do 2, 66 (što je rast od 760 odsto za dva dana), pa pad na dolar, ali, opet raste.

Loše vijesti se nižu: Gasi se platforma za bitkoin

Više negativnih vijesti pogurala je cijene glavnih kriptovaluta naniže i uzrokovala gašenje Bitconnecta.

Bitconnect, platforma za trgovanje bitkoinima koju su mnogi optuživali da funkcioniše po principu piramidalne šeme objavila je da će prestati s radom.

Na Bitconnectu se, naime, moglo dogovoriti da oni preuzmu investiranje korisnikovih koina u zamjenu za određeni povrat na uloženi kapital. Ali, ono što je izazivalo negativan stav javnosti prema ovoj platformi njihova je poslovna politika “referrala” koja je mirisala na Ponzijevu šemu, pa je Bitconnect često u medijima bio etiketiran kao prevara.

Upravo negativni publicitet jedan je od glavnih razloga zbog kojeg se ova usluga gasi, piše na njihovim stranicama. Drugi razlozi su sudska pisma upozorenja iz Teksasa i Sjeverne Karoline, kao i kontinuirani DDoS napadi koji su destabilizovali funkcionisanje mjenjačnice.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *