Kotor nominovan za najbolju evropsku destinaciju

Dodajte komentar
Kotor

Zima je uvijek period intenzivnih promotivnih aktivnosti za turističke organizacije, jer se od novembra do kraja marta održava najveći broj sajmova.

To je period kada se pripremaju promotivni materijali i ugovaraju druge promotivne aktivnosti.

Turistička organizacija Kotor je proteklih dana predstavila svoju ponudu na sajmu Reiselivsmessen u Oslu, koji je za izlagače iz Crne Gore organizovala TO Herceg Novi.

Sajam je održan od 12. do 14. januara, a sastojao se iz poslovnog i promotivnog dijela.

Sajam je bio dobra prilika za pregovore o mogućnostima buduće saradnje i intenziviranju promocije Kotora na ovom tržištu.

Pored Kotora, na sajmu su učestvovale i turističke organizacije Budve, Tivta, Bara, kao i Institut dr Simo Milošević iz Igala, podsjetila je za Skala radio Dragana Samardžić, menadžerka za promociju u TO Kotor.

“Posjetioci sajma su u velikom broju pokazali da poznaju turističku ponudu Boke Kotorske, budući da veliki broj Norvežana godinama unazad dolazi u Igalo, ali i zahvaljujući kruzerima koji su veliki broj putnika iz ove zemlje doveli u Kotor. Upravo zbog toga neophodna je intenzivnija promocija na ovom tržištu, budući da kod velikog broja Norvežana postoji interesovanje za duži boravak, posebno u Kotoru. Istovremeno sa sajmom u Oslu održan je i sajam Ferien u Beču, gdje se nastup za izlagače iz Crne Gore organizovala NTO Crne Gore. Austrijanci su pokazali značajno interesovanje za Kotor, posebno za ponudu smještaja u kampovima s obzirom da austrijski turisti vole boraviti u prirodi”, navela je ona.

TO Kotor je protekle godine ugostila brojne studijske grupe medija sa ovog tržišta a poseban promotivni efekat imala je emisija “The taste of Europe” koja je snimana u Kotoru i Perastu ovog ljeta a emitovana je na austrijskoj državnoj televiziji TV ORF.

Ovu emisiju je premijerno pogledalo oko 300.000 ljudi.

Na sajmu u Beču ove godine je bilo oko 850 izlagača i preko 80 različitih zemalja.

U narednom periodu, u februaru i martu TO Kotor će se predstaviti na sajmu turizma u Pragu, sajmu aktivnog turizma u Minhenu, sajmu u Beogradu i na turističkoj berzi ITB u Berlinu, kazala je Samardžićeva.

Ona je napomenula da je Kotor ponovo nominovan u izboru za najbolju evropsku destinaciju u 2018. godini.

Nalazi se rame uz rame uz Beč, Amsterdam, Milano, Pariz, Edinburg, London, Lisabon i druge prelijepe gradove Evrope.

Glasanje počinje 17. januara u ponoć i traje do 8. februara.

European Best Destination je jedan od najposjećenijih portala posvećenih destinacijama i ova nominacija ima izuzetne promotivne efekte za naš grad.

Pobjednik takmičenja i destinacije sa najviše osvojenih glasova biće posebno promovisane tokom čitave godine milionima putnika kao najbolje evropske turističke destinacije za 2018. godinu.

Link na koji se može glasati je: https://www.europeanbestdestinations.com/european-best-destinations-2018/

Nakon sajmova TO Kotor će se posvetiti pripremi novih promotivnih materijala kako bi spremno dočekali turističku sezonu, zaključila je Samardžićeva.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *