Novi iPhone SE imaće leđa od stakla i bežično punjenje

Dodajte komentar

U posjednje vrijeme kruže glasine o dolasku novog iPhonea SE, a sada su se pojavili i neki detalji.

Jedina očekivana promjena u početku je bilo povećanje brzine, a sada su se pojavili izvještaji u kojima se tvrdi da će zadnja strana novog iPhonea SE u potpunosti biti izrađena od stakla. To je promjena u odnosu na aktuelni model, koji ima staklene panele na gornem i donjem zadnjem dijelu, ali je uglavnom napravljen od aluminijuma.

Apple je koristio staklo za zadnju stranu iPhonea 8, iPhonea 8 Plus i iPhonea X kako bi mogao da koristi tehnologiju bežičnog punjenja.

Zadnji stakleni panel bi iPhone SE 2 s 4-inčnim ekranom učinio vizuelno atraktivnijim, i ne bi izgledao zastarjelo.

Tehnologija bežičnog punjenja pojavljuje se i na jeftinijim uređajima, tako da bi mogao da je ima i novi SE model. Što se tiče ulaza za slušalice, on bi mogao da “preživi” i novu generaciju modela ukoliko Appleu ne zafali prostora za nove komponente.

Aktuelni iPhone SE koristi A9 čip kao i iPhone 6S iz 2015. godine. Model SE 2 bi trebalo da bude predstavljen u martu ili aprilu, a koristiće A10 čip koji koristi i iPhone 7.

Prvi model se pojavio prije skoro dvije godine, kako bi se zadovoljili zahtjevi kupaca koji žele jeftiniji i manji smartfon.

Apple je godinu dana kasnije udvostručio njegovu memoriju, ali se ostale specifikacije nijesu promijenile. Aktuelni iPhone SE prodaje se po cijeni od 349 dolara za verziju sa 32 GB interne memorije, dok verzija sa memorijom od 128 GB košta 449 dolara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *