Sea Dance Krapoviću: Nije vrijeme za javnu polemiku, uveliko kasnimo

Dodajte komentar

Organizatori Sea Dance festivala zahvalili su se predsjedniku Opštine Budva Draganu Krapoviću što je otklonio sve novonastale sumnje i veoma jasno izrazio želju da se jubilarni, peti po redu Sea Dance festival održi i ovog ljeta u Budvi.

PROČITAJ: Krapović: Budva je malo veći brend od Sea Dance-a

“Pozdravljamo i novo obećanje predsjednika Opštine Budva da ćemo veoma brzo dobiti zvaničnu potvrdu za novu lokaciju. Iako se može učiniti da je ostalo još dovoljno vremena, to na svjetskoj festivalskoj sceni uopšte nije slučaj, već je istina, nažalost, da smo u velikom kašnjenju. Naime, najveća korist koju Crna Gora i Budva imaju od festivala jeste dolazak inostranih turista, a festivalska publika iz Zapadne Evrope se u velikoj mjeri odlučuje za željenu festivalsku destinaciju prije Božića. Najveće prodajne akcije upravo su one pretpraznične i Sea Dance ove godine nije iskoristio taj talas, jer gostima ne može da kaže ni kad da bukiraju letove, niti gdje da traže smještaj. Na stranu muzički program festivala, jer i EXIT i Sea Dance sami po sebi već su garanti kvalitetnih izvođača, ali ko bi iz Londona ili Berlina napamet planirao festival na moru, za koji ne zna ni datum, a ni mjesto održavanja”,  pitaju organizatori festivala i dodaju:

“Drugi veliki problem sa kašnjenjem u početku realizacije festivala je ugovaranje angažmana najvećih svjetskih zvijezda koje svakog ljeta Sea Dance dovodi u Budvu. Mnogi od onih koje smo kontaktirali su nas obavijestili da su već popunili svoje ljetnje rasporede i da smo za njih nažalost zakasnili. Imajući u vidu da EXIT uživa ogroman ugled u svjetskim muzičkim krugovima, nemali broj agencija i dalje čeka da im pošaljemo datume i lokaciju gdje će se festival održati, ali su nas takođe obavijestili da ako to ne uradimo u narednih nedjelju, dvije, da će i oni morati da popune ljetnje rasporede svojih najvećih zvijezda”, poručuju iz Sea Dance festivala.

Organizatori apeluju da se pređe u hitnu akciju.

“Nije vrijeme za javnu polemiku. Hajde da zasučemo rukave, otklonimo sve prepreke i da pod hitno objavimo datume i lokaciju jubilarnog Sea Dance festivala kako bi maksimalan broj turista i najkvalitetnije svjetske izvođače privukli u Budvu i Crnu Goru. Znamo da je rukovodstvo Opštine zatrpano velikim brojem obaveza, ali ako ovo pitanje ne riješimo u najkraćem roku, mi prosto moramo da idemo na drugu destinaciju zbog odgovornosti, te moralne i svake druge obaveze prema našoj publici i cijeloj Crnoj Gori. Ovo nije nikakva prijetnja kako je to protumačeno, to je prosto stanje stvari kako svjetska festivalska industrija funkcioniše. Takođe, bespredmetno je poređenje festivala i Budve, jer je Sea Dance neizostavni dio brenda Budve, koji doprinosi da se ovaj jadranski dragulj promoviše u svijetu kao savremena i uzbudljiva svjetska turistička destinacija”, zaključuje se u saopštenju direkcije Sea Dance festivala”, zaključuju organozatori.

Vijesti Online

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *