Sastanak guvernera Žugića sa predstavnicima Addiko Bank AG Beč

Guverner Centralne banke Crne Gore, dr Radoje Žugić sastao se sa članovima Uprave Addiko Bank AG Beč – Martinom Tomasom i Johanesom Prokšom, koji je ujedno i predsjednik Odbora direktora Addiko Bank AD Podgorica, i Kristofom Šonom, glavnim izvršnim direktorom Addiko Bank AD Podgorica.

Predstavnici Addiko banke upoznali su guvernera Žugića sa rezultatima poslovanja ove finansijske institucije ostvarenim u prethodnoj godini, kao i sa planovima usmjerenim na dalje snaženje tržišne pozicije i dodatno povećanje efikasnosti poslovanja. U tom pravcu, bilo je riječi o mogućnosti unaprijeđenja ključnih kompetencija između Addiko grupacije i Addiko banke u Crnoj Gori, između ostalog u pogledu razvoja mikro segmenta privrede i tržišta za poslovanje na malo.

Guverner Žugić je izrazio zadovoljstvo pozitivnim trendovima koji su karakterisali poslovanje Addiko banke u prethodnoj godini i istakao da je CBCG otvorena za komunikaciju i saradnju, kako bi dala doprinos daljem razvoju banke.

Sagovornici su konstatovali da Addiko banka ispunjava propisane parametre i zajednički zaključili da se, u narednom periodu, treba fokusirati na dalja poboljšanja, kako bi bankarski sektor, kroz aktivniju ulogu i pružanje podrške privredi, doprinio dinamiziranju ekonomskog rasta.

Check Also

Zetagradnja i Rastoder grade 220 stanova u Ljubljani

Spektra Invest u vlasništvu Izeta Rastodera je u Šiški, naspram Celovških dvora, počela da graditi …

One comment

  1. Naravno da ova diplomatska vijest ne sadrzi stvarni kontekst i teme, posebno dio u kojem se konacno uvidja da bankar koji je u vlasnistvu nasih politicara nije koristan niti bankarstvu niti maticnoj kuci u Becu. Ali, njegovo ruzenje trzista u CG je vaznije od bilo cega i povuci ce se guverner? radi mira u kuci…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *