Rekordni broj putnika Wizz Aira u 2017.

Dodajte komentar

Wizz Air, najveća low-cost avio-kompanija u srednjoj i istočnoj Evropi i jedna od najnaprednijih evropskih avio-kompanija, saopštila je da je tokom 2017. prevezla rekordan broj putnika, značajno povećala broj operacija, naručila najveći broj aviona, pokrenula djelimično sponzorisanu obuku za one koji žele da postanu piloti i načinila brojna poboljšanja usluge koju pruža putnicima.

Wizz Air je u 2017. prevezao više od 28 miliona putnika na svojim low-cost linijama, oko 24% više nego u 2016. Flota Wizz Air-a je dobila 14 potpuno novih Airbus-ovih aviona, od kojih 13 aviona A321 i jedan A320, čime je stigla ukupno do 88 aviona.

Novi avioni su doprineli stvaranju dodatnih 600 direktnih radnih mjesta u okviru avio-kompanije u kojoj ukupno radi više od 3.500 vazduhoplovnih profesionalaca i koja ima operativne baze na 27 aerodroma u 15 zemalja, uključujući i dvije nove WIZZ-ove baze na aerodromima London-Luton i Varna u Bugarskoj. Wizz Air je nastavio da razvija svoju mrežu linija dodavši joj sedam novih aerodroma sa više od 100 novih linija povećavši je tako na skoro 600 linija iz 145 destinacije u 44 zemlje.

Još jedan značajan događaj koji je obilježio godinu je potpisivanje sporazuma sa Airbus-om za najveću narudžbinu aviona, kojim je planirana nabavka 146 novih aviona iz porodice A320neo. Ovaj sporazum, kada bude odobren od strane dioničara Wizz Air-a biće dio sjajne ukupne narudžbe 282 aviona od Airbus-a, što će omogućiti neprekinuti niz isporuka aviona sve do kraja 2026. i omogućiti avio-kompaniji da nastavi rast i razvoj kroz obnovu svoje flote i održavanjem kako bi bila među najmlađima i najefikasnijima u Evropi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *