Majkl Novograc pokreće investicionu banku za kriptovalute i blokčejn

Dodajte komentar

Milijarder Majkl Novograc predstavio je planove za pokretanje investicione banke koja bi omogućavla investiranje zasnovano na kripto valutama i blokčejnu.

Trgovac sa Volstrita planira da prikupi 200 miliona dolara ako inicijalna javna ponuda (IPO) njegove kompanije bude uspješna.

Kompanija pod nazivom “Digitalna Galaksija” gradi najbolji u klasi, sa svim uslugama, međunardnog rejtinga, bankarski investicioni biznis u oblasti kriptovaluta i blokčejn prostora, citira Blumberg Novograca.

Galaksi Digital će se, navodno, fokusirati na oblasti kao što su trgovina, ulaganje, upravljanje imovinom i savjetodavni rad. Novograc opisuje novu kompaniju kao kripto Goldman Saks, tvrde upoznati izvori.

Ipak, nova kompanija neće ponuditi nikakve usluge američkim građanima.

Bitkoin investicioni guru, kako ga nazivaju, planira da kupi kanadski start-ap fond First Coin Capital Corp. Zatim se očekuje da se spoji sa kanadskom firmom, Bradmer Pharmaceuticals. Novonastali entitet će se koristiti za prikupljanje 201 miliona dolara privatnog kapitala narednog mjeseca.

Preduzetnik će navodno na novu kompaniju potrošiti sve svoje kripto investicije – skoro 400 miliona dolara od bitkoina, etara, inicijalnih ponude koina i udjela u nekoliko digitalnih start-apova.

Osnivanje kripto investicione banke je najambiciozniji projekat koji se pojavio usred kripto groznice. Novograc je u decembru odbacio ideju o pokretanju svog željno očekivanog kripto hedž fonda, pravdajući se nepovoljnim tržišnim uslovima.

Milijarder, koji je bio veoma glasan po pitanju kriptovaluta posljednjih godina, predvidio je čak i da će bitcoin vrijedeti 40.000 dolara do 2019. Novograc je ocijenio da investitori ulažu novac u kriptovalute usljed nedostatka povjerenja u finansijske institucije, nakon ekonomskog kraha iz 2008. godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *