Kako će Facebook zagorčati život preduzetnicima?

Facebook će uskoro na globalnom nivou promijeniti način prikazivanja vijesti čime će umnogome otežati rad preduzećima, brendovima i medijima.

Umjesto postova sa stranica, naglašavaće se sadržaj koji podstiče razgovor između porodice i prijatelja, objasnio je izvršni direktor Mark Zakerberg na njegovoj Facebook stranici.

Facebook je priznao da će se od sada objave Facebook stranica manje isticati, a promjene će stupiti na snagu u narednim nedeljama.

“Dobili smo povratne informacije od naše zajednice da javni sadržaj – postoji koji promovišu nečiji biznis, brendove i medije – pretrpavaju lične trenutke koji nas dovode do toga da se više zbližavamo“, napisao je i dodao da su on i njegov tim osjećali odgovornost jer je Facebook prvenstveno tu zarad dobrobiti čovječanstva.

Ako se i bude promovisao javni sadržaj moraće da ima svrhu podsticanja interakcije u zajednici, kao što se dešava u jakim grupama koje diskutuju o TV programu ili sportu.

Još jedna opcija koju Facebook razmatra su razdvojeni postovi za video, koji takođe podstiču diskusiju.

“S ovim promjenama očekujem da će se smanjiti vrijeme provedeno na Facebooku i da se sigurno u nekom trenutku opasti engagement, ali takođe očekujem da će provedeno vrijeme na mreži biti dragocjenije“, istakao je.

Podsjetimo, razdvajanje News Feed-a je već mjesecima eksperimentalni projekat koji obuhvata Srbiju, Slovačku, Boliviju, Gvatemalu, Kambodžu i Šri Lanku. Na osnovu ovog eksperimenta tj. njegovih rezultata nakon završetka, biće kreirani i News Feed drugih korisnika širom svijeta, koji za sad nemaju ovako drastično izmijenjen izgled. Promjena se najnegativnije odrazila na vlasnike stranica čiji je broj impresija na ovoj društvenoj mreži opao za čak 66 odsto.

Check Also

Dolar se konačno stabilizovao

Dolar se u utorak stabilizovao na međunarodnim tržištima prema korpi ostalih najznačajnijih svjetskih valuta, nakon …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *