Naslovne strane dnevnih novina za 11. januar – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Čelebić kasnio, ali neće platiti kaznu

Privredni sud je odbio tužbeni zahtjev Crnogorskog fonda za solidarnu stambenu izgradnju (CFSSI) protiv građevinske kompanije Čelebić, biznismena Tomislava Čelebića, od koje je tražio da mu na ime naknade štete isplati ukupno 532.020 eura, saznaju “Vijesti u ovom sudu.

Za tri investicije u Boki 890 miliona

U izgradnju prioritetnih projekata u oblasti turizma (Luštica Bay, Porto Novi i Porto Montenegro) do sada je ukupno uloženo oko 890 miliona eura. Najviše novca do sada je uloženo u projekat Porto Montenegro ( 479 miliona eura), na drugom mjestu je Porto Novi (290 miliona) i na trećem Luštica Bay (120 miliona).

Rast BDP-a 2018. 2,8, a ne 3 odsto

Svjetska banka (SB) snizila je stopu rasta crnogorske ekonomije u 2018. godini na 2,8 odsto, što je 0,2 procentna poena manje nego u prognozi iz juna prošle godine, kada je procjena bila tri odsto.

Dnevne novine

Javni poziv za građane u martu

Javni poziv za banke, te građevinske kompanije i fizička lica kao ponuđače stanova u ovogodišnjem, trećem projektu “Hiljadu plus” biće raspisan najkasnije početkom februara, a za građane koji žele da kupe stan tokom marta ove godine, kazao je Dnevnim novinama generalni direktor Direktorata za razvoj stanovanja u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Marko Čanović.

NAJVIŠE ŽALBI NA VISINU RAČUNA

Potrošači su se u prošloj godini najviše žalili na javne usluge, tačnije visinu računa za električnu energiju, vodu i telekomunikacije, nepriznavanje zastarjelih potraživanja, nepoštovanje ugovora i zakonskog roka za odgovor na prigovor, saopšteno je Dnevnim novinama u Centru za zaštitu potrošača (CEZAP).

Nova avio-linija Katovice-Tivat

Sezonska avio-linija između Poljske i crnogorskog primorja, na relaciji Katovice-Tivat, saobraćaće svakog četvrtka od 14. juna do 27. septembra.

Dan

Ugalj ne utiče na cijenu struje

Elektroprivreda (EPCG) je zahvalna svom malom akcionaru Vasiliju Miličkoviću što je, kako su naveli, priznao da je obmanuo javnost podnošenjem krivične prijave, znajući da nije izvršena bilo koja protivpravna ili sumnjiva radnja, jer je, kako i sam priznaje, na prethodnoj skupštini akcionara zvanično obaviješten da će nacrt ugovora o dugogodišnjoj kupovini uglja od Rudnika uglja (RUP) biti predmet naredne sjednice skupštine akcionarakrajemjanuara.

Opslužili preko 24 hiljade putnika

Na crnogorskim aerodromima je u prvoj sedmici ove godine opsluženo preko 24 hiljade putnika, što je za 27 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Do Božića je opsluženo i 26 odsto više aviona. Izvršni direktor Aerodroma Danilo Orlandić kazao je da ti rezultati predstavljaju nastavak prošlogodišnjeg uspjeha.

Najavljivali ulaganje od 300 miliona, a završili u blokadi

Preduzeće Sonuba Montenegro, koje je odavno trebalo da započne realizaciju investicije na Maljeviku u opštini Bar, završilo je u blokadi. Firma koja je prije 11 godina za 32 miliona eura kupila oko 200 kvadrata zemljišta na pjeni od mora, prema podacima sa crne liste Centralne banke, u blokadi je 11 dana na iznos od 82 hiljade eura.

Pobjeda

Nijedna banka nije pozajmljivala od CBCG

Nijedna od 15 banaka u prošloj godini nije koristila kredit Centralne banke za premošćavanje problema sa likvidnošću rečeno je Pobjedi iz ovog regulatora.

Smol planet povezuje Katovice i Tivat

Poljska podružnica litvanske niskobudžetne i čarter aviokompanije Smol planet erlajnz uvešće sezonsku avio-liniju na relaciji Katovice Tivat. Na toj liniji saobraćaće svakog četvrtka od 14. juna do 27. septembra avionima tipa ,,airbus A-320, kapaciteta 180 putnika, prenosi Radio Tivat.

Predloženo ukidanje Komisije za kontrolu državne pomoći

Izmjenama Zakona o zaštiti konkurencije, koje su ušle u skupštinsku proceduru, predviđeno je da Agencija za zaštitu konkurencije preuzme i kontrolu državne pomoći. Da li će se to desiti zavisi od odluke poslanika kada ovaj predlog dođe na dnevni red plenuma.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *