Naslovne strane dnevnih novina za 10. januar – Najvažniji naslovi iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Benzin u BiH jeftiniji 30 centi

Cijene benzina super 98 i eurodizela od sinoć su veće za četiri i za dva centa. Nova cijena supera 98 sada je 1,34 eura, a eurodizela 1,20, dok će litar super 95 i dalje koštati 1,30 eura.

Nekoliko hiljada Crnogoraca trguje i rudari bitkoin

Groznica sa digitalnim valutama, među kojima je najpopularniji bitkoin (btc), od prošle godine trese i region, a analitičari procjenjuju da je već nekoliko hiljada građana učestvovalo u trgovini ovom kriprovalutom ili nju rudari iz Crne Gore.

U kabl uloženo 72 miliona eura

Izgradnja počela krajem 2014. godine. Rok za završetak radova je bio do početka ove godine, ali je prolongiran za 2019. U okviru projekta povezivanja elektroenergetskih sistema Crne Gore i Italije podmorskim kablom do sada je uloženo 72 miliona eura.

Dnevne novine

Čarteri Amsterdam – Tivat dva puta sedmično od maja

TUI Holandija, najveći turoperator iz ove zemlje, i ove godine će od maja do oktobra sa dva čarter leta sedmično povezivati Amsterdam i Tivat. To je dogovoreno na sajmu turizma Vakantiebeurs 2018, koji se od 9. do 14. januara održava u Utrehtu, a na kome Nacionalna turistička organizacija (NTO) predstavlja aktuelnu ponudu Crne Gore.

Privatizacija Luke Bar je otvoreno pitanje

Privatizacija Luke Bar je otvoreno pitanje, a da li će do nje doći u ovoj godini odlučiće Vlada, kazao je Dnevnim novinama predsjednik Tenderske komisije Branko Vujović. On je istakao da nije siguran da li ćemo se kao država odlučiti za ponovno stavljanje privatizacije barske kompanije na dnevni red…

Benzin u Crnoj Gori najskuplji u regionu

Novim poskupljenjem goriva od dva do četiri centa vrijednost naftnih derivata u Crnoj Gori učvrstila se među najvišima u regionu. Tako crnogorski građani od danas litar eurosupera 98 plaćaju 1,34 eura, što je i do 30 centi više u odnosu na pojedine zemlje u regiji. Cijena eurosupera 95 ostala je 1,30 eura, dok je za dva centa skuplji eurodizel i sada košta 1,20 eura. Poskupilo je i lož ulje za veleprodaju tri centa na 1,18 eura.

Dan

Prijavili Mugošu zbog duga Rudnika

Partija penzionera, invalida i restitucije (PIR) podnijela je krivičnu prijavu Vrhovnom državnom tužilaštvu protiv, nesavjesnog rada u službi i zloupotrebe službenog položaja. Mugoša je svojim nečinjenjem nanio veliku štetu Fondu PIO i budžetu države u iznosu od oko 16 miliona eura, a ukupna šteta po EPCG i državu je preko 100 miliona eura…

Ugostitelji treba da plaćaju promociju destinacije

Državni sekretar u Ministarstvu turizma Damir Davidović smatra da za promociju turizma treba izdvajati više novca, ali da se cjelokupan iznos ne izdvaja iz budžeta, već da svi akteri koji učestvuju u promociji i razvoju turističkog proizvoda treba da izdvajaju novac.

Aukcija zapisa

Aukcija državnih zapisa sa rokom dospijeća od 182 dana, vrijednih 24,45 miliona eura, prva ovogodišnja, biće održana u petak. Iz Centralne banke (CBCG) su saopštili da se ponude mogu dostavljati do petka do 12 sati.

Pobjeda

Traže pare za eko naselje u Bandićima

PODGORICA U Bandićima, naselju između Podgorice i Danilovgrada, gradiće se projekat Eko siti, naselje koje će imati oko 1.400 stambenih jedinica i 7.000 stanovnika najavio je za Pobjedu direktor Crnogorskog fonda za solidarnu stambenu izgradnju Danilo Popović. Vrijednost ovog projektaje, kako je dodao, 250 miliona eura. Eko naselje ovakve vrste bi bilo prvo na Balkanu.

Svih 16 tunela probiće do ljeta

Kvalitet radova na autoputu je zaista dobar i u skladu sa ugovorom, kao i dinamika izvođenja radova izjavio je direktor Monteputa Jonuz Mujević, koji očekuje da će prioritetna dionica biti završena u roku. U kineskoj kompaniji CRBC, glavnom izvođaču radova, planiraju ove godine proboj svih tunela, završetak dijela mostova i većine nasipa i usjeka na prioritetnoj dionici.

Biraju novi bord direktora

Željeznička infrastruktura zakazala je vanrednu sjednicu skupštine akcionara za 31. januar ove godine. U pozivu za sjednicu, koji je objavljen na sajtu Montenegroberze, su samo dvije tačke dnevnog reda razrešenje članova Odbora direktora i izbor novih. U Odboru direktora ove firme sada su Hasim Dacić, predsjednik i članovi Predrag Lutovac, Neda Dabović, Ljubomir Sošić i Biljana Šofranac.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *