I Slovenci tuže Volkswagen zbog prevare

Dodajte komentar

Slovenačko udruženje za prava potrošača prikupilo je oko 6.200 prijava vlasnika Folksvagenovih vozila koji su odlučili da učestvuju u kolektivnoj tužbi evropskih potrošačkih organizacija protiv tog njemačkog proizvođača.

„Do sada dobijene prijave narednih nedjelja će provjeriti pravnici kako bi se utvrdilo da li je za sud potrebna dodatna dokumentacija i podaci“, objavilo je slovenačko udruženje.

Dodaje i da je podizanje tužbe vlasnika automobila protiv VW-a, preko Evropske potrošačke organizacije BEUC i američke advokatske kuće Hausfeld, planirano za kraj marta ove godine.

VW je u svoja vozila s dizel motorima ugrađivao programsku opremu za lažiranje na testovima mjerenja emisije štetnih gasova.

Kampanja prikupljanja prijava vlasnika vozila koji su kupili VW-ova vozila sa softverom za lažiranje, vodila se i u Italiji, Španiji, Portugalu, Slovačkoj, Švajcarskoj i u Litvaniji.

U Sloveniji bi, prema procjenama, moglo biti čak 45.000 vlasnika VW-ovi vozila koji su oštećeni zbog ugrađenog softvera koji je omogućio da se na testiranju pokazuju manje količine štetnih gasova od stvarnih.

(Delo.si)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *