Džef Bezos bogatiji nego što je Bil Gejts ikad bio

Dodajte komentar
CEO Amazona Jeff Bezos

Neto vrijednost bogatstva Džefa Bezosa je dostigla iznos od 105,1 milijarde dolara, dok su akcije Amazon.com Inc. zabilježile 12-mjesečni rast koji je povećao tržišnu vrijednost ovog trgovačkog giganta za skoro 57 posto.

Akcije Amazona su porasle za 6,6 odsto ove godine, a izvještaj pokazuje da je kompanija iz Sijetla ostvarila 89 odsto online potrošnje među dominantnim trgovcima, u prazničnom periodu koji počinje nakon Dana zahvalnosti u Sjedinjenim Američkim Državama.

Najnoviji skok akcija je uvećao Bezosovo bogatstvo iznad rekordne visine bogatstva Bila Gejtsa 1999. godine. Podsjetimo, osnivač Amazona je prevazišao Gejtsa u oktobru 2017. godine sa neto vrijednošću imetka od 93,8 milijardi dolara, a njegovo bogatstvo je prvi put prešlo iznos od 100 milijardi dolara, nakon crnog petka i početka prazničnog perioda u SAD-u.

Sa druge strane, Bil Gejts bi imao neto vrijednost od preko 150 milijardi dolara, ukoliko bi prestao da donira veliki dio svoje imobine u fondaciju “Bill & Melinda Gates”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *