Redžepagić: Negativne kamatne stope su realnost

1 komentar

Mogućnost uvođenja negativnih kamatnih stopa na depozite u narednom periodu ne bi trebalo isključivati jer je to već neko vrijeme naša realnost, saopštio je izvršni direktor NLB Montenegrobanke zadužen za prodaju i inovacije Dino Redžepagić.

On je istakao da su, u uslovima povećane likvidnosti, sve veće evropske komercijalne banke, kao i centralna, već uvele negativne kamatne stope.

“Stoga se taj trend može nastaviti, ukoliko ne dođe do bitnijih promjena na evropskom finansijskom tržištu”, rekao je Redžepagić, prenosi CdM.

U prošloj godini se, kako je ukazao, osjetio trend rasta potražnje za kreditima, pa je ukupno kreditno zaduženja građana na kraju novembra iznosilo više od 175 miliona eura.

“Kamatne stope u kontinuitetu imaju trend pada i na istorijskom su minimumu kada je naše tržište u pitanju, a na budući trend uticaće prvenstveno kretanja na međunarodnim tržištima i kreditni rejting Crne Gore”, smatra Redžepagić.

Prema njegovim riječima, dobit NLB Montenegrobanke u prošloj godini biće veća od pet miliona eura, što je u skladu sa planovima.

CdM

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Kada bude maksimalna EKS na kredite 1,5% kao što je u EU, moguće je da tada na depozite kamatna stopa bude negativna….., do tada ,,babi se snilo što joj milo bilo”….

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *